Eurom Bank va fi preluata si delistata de la Bursa de compania Kolal, controlata de investitori israelieni, care a anuntat, ieri, ca ofera 2 milioane dolari pentru un pachet minoritar, de 2,7% din actiunile bancii. Initiatorii ofertei vor plati 6,1 milioane lei (2 milioane dolari). pentru achizitia celor 10,7 milioane de actiuni aferente cotei de 2,7% din capitalul social al bancii. Operatiunea de preluare se va efectua prin oferta publica, lansata pe piata de capital, care se va derula in perioada 19 ianuarie-8 februarie 2006. Kolal, proprietarul a 89,58% din actiuni, va actiona concertat cu Blocul National Sindical (BNS), care detine 4% din titlurile Eurom Bank, si cu Eliahu Shahar, posesorul a 3,72% din titlurile bancii, potrivit unui anunt semnat de ofertant si de intermediarul operatiunii, SSIF Intercapital Invest.

Actionarii care vor accepta oferta publica vor primi 0,5747 lei/actiune, mai putin impozitul pe castigul din capital, precum si orice costuri si comisioane aferente tranzactionarii actiunilor si platii pretului, au anuntat reprezentatii SSIF Intercapital Invest. Pentru finantarea operatiunii de preluare si delistare, compania Kolal a obtinut o linie de credit de maximum 994.000 dolari de la Bank Leumi din Israel. Restul fondurilor necesare vor fi suportate de ofertant din surse proprii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri