Bank Austria Creditanstalt a desemnat viitorii membri ai conducerii executive a bancii ce va rezulta o data cu fuziunea subsidiarelor din Romania - HVB Bank si Banca Tiriac, proces ce urmeaza sa se finalizeze in prima jumatate a acestui an. Noua echipa va avea cinci membri, ce urmeaza sa primeasca aprobarea autoritatilor romane:

Dan Pascariu (55), in prezent Presedinte al HVB Bank, a fost desemnat Presedinte al noii banci. In aceasta calitate, el va fi responsabil de coordonarea diviziilor de Risk Management si Trezorerie. Manuela Plapcianu (43) este numita Managing Board Member responsabil de Retail Banking, iar Wolfgang Schoiswohl (43) va coordona operatiunile de Corporate Banking. Florian Kubinschi (45) va fi Chief Financial Officer (CFO) al noii banci si Andreas Gschwenter (36) va deveni Chief Operating Officer (COO) al Bancii HVB Tiriac. Catalin Parvu, responsabil de coordonarea activitatilor de Retail Banking si a celor dedicate IMM-urilor in Banca Tiriac, va prelua noi atributii in cadrul noii banci.

Selcuk Saldirak, in prezent Presedinte al Bancii Tiriac, si Haluk Kurcer, actual COO al Bancii Tiriac, vor parasi banca la finalul procesului de fuziune.

Noua echipa de management isi va incepe activitatea o data cu finalizarea procesului de integrare a HVB Bank si Banca Tiriac. In cursul acestui an este planificata si fuziunea dintre Banca HVB Tiriac si UniCredit Romania.

Fuziunea dintre HVB Bank si Banca Tiriac va plasa noua entitate pe locul patru in topul bancilor din Romania, cu active totale de aproximativ 2,5 miliarde EUR, aproape 8% cota de piata, 82 de unitati si peste 760.000 de clienti. Banca HVB Tiriac va fi subsidiara a BA-CA, membru al UniCredit Group. BA-CA este cea mai mare banca austriaca si coordoneaza o retea extinsa in Europa Centrala si de Est.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri