Romania va avea pana in 2015 o crestere economica medie anuala de 2,2%, potrivit Intesa Sanpaolo, estimari care plaseaza economia romaneasca pe ultima pozitie intre cele 11 state din regiune unde banca italiana este prezenta, informeaza Mediafax.
Directorul general al Intesa Sanpaolo, Corrado Passera, a declarat, la Milano, la prezentarea planului de afaceri pentru urmatorii 3 ani, ca banca se va concentra in continuare pe afacerile din Italia, chiar daca aparent alte economii, inclusiv cele emergente, vor inregistra cresteri mai mari, indicand printre pietele de interes Turcia, Polonia si Cehia.

El a precizat ca eventuale achizitii in afara Italiei ar putea fi realizate daca apar oferte tentante de preluare a unor banci de dimensiuni medii.

"Din cele cinci miliarde de euro pe care banca urmeaza sa le atraga prin majorarea de capital nu sunt excluse si eventuale achizitii, dar numai daca exista oportunitati care sa corespunda profilului bancii, strategia principala fiind de crestere organica", a spus Passera.

In ceea ce priveste piata romaneasca, Passera a aratat ca Intesa Sanpaolo nu are in prezent un plan de dezvoltare agresiva in Romania.

"Nu suntem angajati in niciun program de crestere in Romania, desi ramane o tara cu perspective. In afara de fuziunea cu CR Firenze nu avem in prezent un plan de dezvoltare agresiva in Romania", a precizat Passera.

Potrivit datelor Intesa Sanpaolo, subsidiara din Romania are o cota de piata de 1,1% in functie de active, printre cele mai scazute din regiune, alaturi de Rusia si Ucraina.

Intesa Sanpaolo a avut anul trecut pierderi de noua milioane de euro in Romania, dupa ce a incheiat anul anterior pe zero.

Veniturile operationale a urcat cu 3,2% anul trecut, la 48 milioane de euro, potrivit raportului financiar al grupului italian.

Pierderile din operatiuni continue inregistrate de banca in Romania s-au majorat cu 42%, la zece milioane de euro, in timp ce costurile operationale au urcat cu 1,5%, la 40 de milioane de euro.

Portofoliul de depozite a crescut anul trecut cu o treime
, de la 300 de milioane de euro la sfarsitul anului 2009 la 400 de milioane de euro in decembrie, iar soldul imprumuturilor a avansat tot cu o treime, de la 600 de milioane de euro la 800 de milioane de euro.

Activele bancii au urcat de la 700 de milioane de euro in decembrie 2009 la un miliard de euro la finele anului trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri