UniCredit Tiriac Bank tinteste sa devina, intr-un orizont de timp de 3-5 ani, prima banca de corporate de plan local, sustine Rasvan Radu, CEO al bancii. Banca se plaseaza, in prezent, pe locul trei in clasamentul bancilor care activeaza pe segmentul de corporate.
"Vrem sa devenim in 3-5 ani principala banca de corporate din Romania. Acum suntem, dupa calculele noastre, pe locul trei. Insa, pe piata de factoring si pe cea de leasing suntem lideri, iar aceste exemple vrem sa le extindem pe intreaga zona de companii", a explicat Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank.

Portofoliul total de credite al bancii a crescut in 2010 cu 13% comparativ cu anul precedent, avansul pe segmentul de corporate fiind mai mare, de 18%, in timp ce soldul creditelor de retail s-a majorat cu doar 5%, pe fondul unui apetit redus pentru credite de consum.

Rasvan Radu a precizat ca si apetitul companiilor pentru credite s-a redus anul trecut, in special dupa majorarea TVA

"Multe companii au vazut criza ca pe o oportunitate pentru ca sa si-au consolidat pozitia fata de competitori si si-au redus costurile. Desigur, acestea sunt companiile bune, care incepand cu anul viitor vor arata cresteri", a explicat Radu.

UniCredit Tiriac Bank a obtinut in 2010 un profit net de 57,2 milioane de lei (aproximativ 13,6 milioane de euro), conform standardelor locale de contabilitate (RAS)

Banca a raportat anul trecut un profit net de 171 milioane de lei (aproximativ 41 de milioane de euro), conform standardelor internationale de raportare financiara, in scadere cu 47,9% fata de rezultatul din 2009, pe fondul cresterii costului de risc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri