AGA Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) i-a ales ca membri in Consiliul Director pe presedintele executiv al Bank Leumi Romania, Laurentiu Mitrache, si pe directorul sucursalei din Romania a Banca Italo-Romena, Gheorghe Muntean, si a aprobat angajarea unui presedinte executiv.
De asemenea, presedintele Alpha Bank, Sergiu Oprescu, a primit un nou mandat in structura de conducere a bancii, informeaza Mediafax.

Presedintele ARB, Radu Ghetea (foto), a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca statutul asociatiei a fost modificat astfel incat Consiliul de Administratie a fost transformat in Consiliu Director, noua structura fiind formata din sapte membri, incluzand un presedinte si un vicepresedinte.

In prezent, conducerea asociatiei este formata din cinci membri Radu Ghetea (presedintele CEC Bank) - presedinte, Petre Bunescu (director general adjunct BRD) - prim-vicepresedinte, iar membri sunt Steven van Groningen (presedintele Raiffeisen Bank), Sergiu Oprescu (presedintele Alpha Bank) si Oana Petrescu (vicepresedinte al BCR), Mitrache si Muntean.

Presdintele executiv va asigura managementul cotidian al asociatei si reprezentarea bancilor in raporturile cu autoritatile.

"Presdintele executiv va fi salariat al ARB s nu va avea voie sa aiba activitati in banci sau societati comerciale. Reprezentarea bancilor in fata autoritatilor sau alte institutii va fi facuta de o persoana care nu va avea functii executive intr-o institutie de credit. Cu aceasta noua formula, comunitatea bancara sper sa fie mai bine reprezentata si in fata autoritatilor, si in fata presei", a declarat Radu Ghetea.

Membrii ARB sunt institutii de credit, precum si sucursale ale unor banci straine prezente in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri