Credit Europe Bank vinde in prezent carduri de credit la un nivel similar cu cel din 2008, iar cardurile sunt cele care „albesc” economia neagra, sustine Omer Tetik, presedintele subsidiarei locale a bancii. El a explicat intr-un interviu acordat wall-street.ro, care sunt avantajele bancii in competitia dintre banci pe acest segment.
Competitia dintre banci pe segmentul cardurilor de credit a devenit tot mai dura de la inceputul acestui an. Jucatori de top din sistemul bancar au lansat carduri de credit cu rate fara dobanda sau au acordat bonusuri pentru tranzactiile efectuate, promovand reteta de succes a acestei piete din Turcia. Credit Europe Bank a fost primul jucator care a intrat pe piata locala pe acest segment de business, lansand in 2005 CardAvantaj.

Omer Tetik (foto)
, presedintele Credit Europe Bank, sustine ca banca se afla intr-o pozitie avantajoasa pe piata cardurilor in contextul actualei competitii.

Avem un avantaj competitiv pe segmentul de carduri. Noi nu promovam agresiv, dar romanii cand vorbesc de carduri de credit cu rate se gandesc la CardAvantaj si acest fapt reprezinta un atu pentru noi. In plus, clientii si comerciantii sunt deja obisnuiti cu noi”, a declarat Omer Tetik.

Credit Europe Bank avea 325.000 de carduri de credit in portofoliu la finalul primului trimestru din 2011. Banca dispune de o retea formata din 9.500 de terminale pentru plata cu cardul (POS) instalate la comercianti si 174 de bancomate.

„Vanzarile de carduri din prezent sunt la nivelul din 2008 si acest lucru nu ne ajuta doar pe noi, ci ajuta si economia pentru ca o face mai oficiala, avand in vedere ca vorbim despre tranzactii inregistrate”, afirma presedintele CEB. Tetik este de parere ca autoritatile ar trebui, pentru a reduce economia neagra, sa deruleze o campanie nationala prin care sa se ajunga ca in fiecare magazin sa existe un POS activ. Astfel, motivati de posibilitatea platilor in rate sau de bonusul oferit de banci, clientii vor miza si mai mult pe platile cu cardul, diminuand economia subterana.

Platile cu cardul la comercianti erau privite, in trecut, ca fiind "suspecte", iar romanii preferau sa foloseasca cardurile bancare doar pentru retragerile de la bancomat. Intre timp, prejudecatile s-au disipat, iar evolutia platilor la comercianti a fost una ascendenta.

Seful CEB considera ca romanii au invatat sa foloseasca cardurile de credit, desi in trecut o parte din clienti utilizau cardurile pentru retrageri de numerar si plati cash. In plus, clientii CEB cu carduri cu intarzieri la plata de peste un an au inceput sa isi revina din punct de vedere financiar si sa plateasca partial datoriile catre banca, explica Omer Tetik.

Presedintele CEB estima la inceputul acestui an ca portofoliul de carduri al bancii va creste in 2011 pana la circa 355.000 – 360.000 de carduri de credit.

Credit Europe Bank vede la finalul acestui an un profit inainte de impozitare de 5,4 milioane de euro, dupa ce in 2010 a inregistrat un castig de 3,65 milioane de euro.

Citeste si:
Tot mai putini comercianti isi permit sa refuze plata cu cardul
Cat de "prieten" e romanul cu cardul de credit
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri