Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) va decide in sedinta de politica monetara din data de 3 mai, cel mai probabil, mentinerea ratei dobanzii cheie la nivelul de 6,25%, sustin analistii care au raspuns la un sondaj realizat de Asociatia Analistilor Financiar-Bancari din Romania (AAFBR).
Estimarea conform carea BNR va mentine dobanda de politica monetara la 6,25% apartine tuturor analistilor care au participat la sondajul AAFBR, potrivit unui comunicat al asociatiei. In plus, majoritatea analistilor se asteapta ca rata dobanzii cheie sa ramana nemodificata pana la finalul anului.

Analistii se asteapta ca rata de politica monetara sa scada la 6% pana la finalul anului 2012 (estimarilor analistilor fiind incadrate in intervalul 4,5% - 7%).

In ceea ce priveste nivelul ratelor rezervelor minime obligatorii (RMO), analistii considera acestea vor ramane nemodificate in sedinta BNR de maine, mai exact la 15% pentru pasivele in lei si 20% pentru cele in valuta (nicio modificare).

Majoritatea respondentilor la sondajul AAFBR sustin ca nivelul rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in valuta va ramane la 20% pana la finele anului 2011 si va scadea la 15% la finalul anului 2012. In cazul pasivelor in lei nu se asteapta nicio modificare pana la sfarsitul anului 2011, insa este previzionata scaderea acesteia la 10% pe parcursul anului 2012.

AAFBR este o asociatie profesionala fara scop lucrativ, infiintata in ianuarie 2008 si care reuneste in randurile sale peste 70 de analisti din sectorul bancar, fonduri de pensii, societati de administrare a investitiilor, societati de asigurari si din piata de capital.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri