Astra Asigurari, liderul pietei de profil din Romania, a platit in primul trimestru daune in valoare de 105,2 milioane de lei pentru 28.395 dosare de dauna pe segmentul RCA si 54,7 milioane de lei pentru 14.240 dosare de dauna pe segmentul Casco, a anuntat compania.
In primele trei luni ale acestui an, Astra Asigurari a platit daune in valoare de 105,2 milioane de lei (28.395 dosare platite) pe segmentul RCA, in crestere cu 87% fata de aceeasi perioada a anului trecut (56,2 milioane de lei- 14.221 dosare platite).

Pe segmentul Casco, daunele platite au fost, in primele trei luni ale lui 2011, de 54,7 milioane de lei (14.240 dosare platite), in crestere cu 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut, respectiv 36,4 milioane de lei (7.986 dosare platite).

Cumulat, compania a platit daune in valoare 159,9 milioane de lei, in crestere cu 72% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut cand a achitat daune in valoare de 92,6 milioane de lei.

Daunele platite de Astra Asigurari, in 2010, au inregistrat o crestere cu 61% fata de 2009, de la 328,1 milioane de lei, la 526,8 milioane de lei.

Astra Asigurari a deschis recent un centru de constatari de daune in Cluj-Napoca si a lansat platforma proiect a Biroului de Programare a Reparatiilor impreuna cu service-urile partenere. Asiguratorul a mai deschis astfel de centre de constatari de daune in Bucuresti, Constanta, Iasi, Brasov si Ploiesti.

Astfel, compania va monitoriza online procesul de instrumentare a daunelor auto printr-o platforma IT care va inregistra toate etapele parcurse de dosarul de dauna, de la deschiderea acestuia pana la finalizarea lucrarii de reparatie. Fiecare service va fi, insa, evaluat tehnic inainte de a intra in acest program, intr-un sistem de masurare a dotarilor tehnice si al gradului de satisfacere al clientilor Astra.

Astra a incheiat anul 2010 cu un volum al primelor brute subscrise totale in valoare de 1,083 miliarde de lei, in crestere cu 34% fata de anul 2009, conform rezultatelor preliminare.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri