Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand cu data de 10 mai 2011, o moneda din aur dedicata aniversarii a 130 de ani de la proclamarea Regatului Romaniei, potrivit unui comunicat al bancii centrale.
Valoarea nominala a monedei este de 100 lei, greutatea este de 6,452 grame, iar diametrul acesteia este de 21 mm.

Aversul monedei prezinta castelul Peles si stema Romaniei. Deasupra se afla valoarea nominala „100 LEI“, dedesubt, anul de emisiune „2011“, iar la exterior se afla, in partea superioara, inscriptia in arc de cerc „ROMANIA“.

Reversul prezinta stema din 1881 a Regatului Romaniei si portretul regelui Carol I. In partea de jos a monedei, suprapusa peste portret, se gaseste inscriptia „10 MAI 1881“ si semnatura regelui, iar la exterior se afla inscriptiile in arc de cerc „130 ANI“ si „PROCLAMAREA REGATULUI ROMANIEI“.

Monedele, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a tematicii emisiunii, redactate in limba romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Pretul de vanzare al unei astfel de monede de aur este de 1.450 lei, exclusiv TVA, si nu include contravaloarea cutiei de prezentare.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a monedelor din aur, din emisiunea numismatica dedicata aniversarii a 130 de ani de la proclamarea Regatului Romaniei, se realizeaza prin sucursalele Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri