BCR si BRD, primele doua banci din sistem dupa valoarea activelor gestionate, au investit 435 de milioane de euro in emisiunea de titluri a Ministerului Finantelor de saptamana trecuta, finantand 46% din suma imprumutata de statul roman.
Ministerul Finantelor Publice a imprumutat saptamana trecuta 939 milioane de euro de la banci prin emiterea de titluri de stat in valuta cu scadenta la trei ani, pe piata interna, la un randament de 4,89% pe an. Primele doua banci din sistem, BCR si BRD, au acoperit 46% din aceasta suma, investind cumulat 435 milioane de euro in bondurile emise de Finante.

BCR, cea mai mare banca de pe piata locala, a plasat in emisiunea de titluri de stat in valuta 225 milioane de euro, dintre care 200 milioane de euro au fost plasati in nume propriu si 25 milioane de euro au fost banii clientilor.

BRD, a doua banca din sistem, a investit 210 milioane de euro in bondurile in valuta emise de Finante, suma investita in nume propriu fiind tot de 200 milioane de euro, iar plasamentele clientilor insumand 10 milioane de euro.

Cele doua banci detin, cumulat, peste 33% din activele bancare din Romania, BCR avand o cota de piata de 19,8%, iar BRD o cota de piata de 13,8%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri