Banca Comerciala Carpatica (BCC) a inregistrat in primele trei luni pierderi de 13,5 milioane lei (3,2 milioane de euro), cu 76,4% mai mici fata de rezultatul negativ consemnat in aceeasi perioada a anului trecut, de 57,44 milioane lei.
Activele BCC se situau la finele lunii martie la 2,82 miliarde lei, cu 2,1% peste valoarea din perioada similara a anului trecut, de 2,77 miliarde de lei. Comparativ insa cu finalul anului trecut, acestea au scazut cu 3,5%, de la 2,93 miliarde lei.

"Performanta sectorului bancar constituie o imagine fidela a climatului macroeconomic actual, nu tocmai favorabil, care a avut impact si in rezultatele inregistrate de banca in primele trei luni ale acestui an.

Pierderile, insa, au scazut simtitor fata de valoarea inregistrata in perioada similara din 2010, iar semnalele pozitive din piata ne dau incredere ca obiectivele propuse pentru acest an vor fi realizate", a declarat intr-un comunicat director general al bancii, Nicolae Surdu, citat de Mediafax.

Profitul operational a fost de 3,2 milioane lei in primul trimestru, cu 27% mai mare fata de valoarea prognozata in buget pentru aceasta perioada, potrivit sursei citate.

Raportul credite/depozite s-a mentinut subunitar, valoarea acestuia fiind de 0,50 la finele lunii martie.

Lichiditatea imediata a inregistrat o crestere pana la 46,35% fata de 41,98%, nivel inregistrat in martie 2010, iar solvabilitatea bancii s-a situat la 12,12%, peste minimul impus de BNR de 10%.

Veniturile totale au scazut cu 21,1%, de la 177,33 milioane lei la 139,82 milioane lei, iar cheltuielile s-au redus cu o pondere mai ridicata, cu 34,6%, de la 234,76 milioane lei la 153,33 milioane lei.

Banca are o retea teritoriala de 171 de unitati, iar numarul salariatilor la sfarsitul lunii martie era de 1.396 de persoane.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri