Compania franceza Socit Gnrale Asset Management Alternative Investments (SGAM-AI) a anuntat preluarea fondului de investitii Baring Corilius Private Equity (BCPE), care va opera sub numele cumparatorului.

Francezii de la Socit Gnrale au preluat simbata trecuta, prin compania specializata Asset Management Alternative Investments, fondul de investitii Baring Corilius. Valoarea tranzactiei nu a fost dezvaluita.

Activitatile BCPE se concentreaza asupra managementului de fonduri de investitii, consultanta si activitati administrative.

SGAM este unul dintre liderii europeni in materie de administrare de astfel de fonduri.

Compania franceza face parte din grupul Socit Gnrale, care beneficiaza de reteaua bancara extinsa, de care dispune in Europa Centrala si de Est.

Socit Gnrale este actionarul majoritar al Bancii Romane de Dezvoltare (BRD), a doua institutie de credit din punctul de vedere al activelor din sistemul bancar romanesc. In aceasta regiune a Europei, grupul bancar controleaza institutii similare in Cehia, Romania si Serbia.

Un nou fond regional

Potrivit datelor furnizate de oficialii francezi, SGAM intentioneaza sa deschida in aceasta luna un fond regional, care sa activeze in zona Romaniei, Tarilor Baltice si a Ucrainei.

In urma tranzactiei care a avut loc saptamina trecuta, activitatile si echipa BCPE vor fi integrate in acest fond, care va purta numele de SGAM-AI Private Equity Eastern and Central European Team. De altfel, toate numele companiilor care fac parte din BCPE vor fi integrate in noul brand si vor opera sub sigla acestuia.

Schimbari la virf


Gyuri Karady, managing partner in cadrul fondului Baring, se va retrage de la conducerea BCPE incepind cu 31 ianuarie 2006. Bill Watson, Jacek Pogonowski, Leo Gherghina si Aleksander Ferenc vor lucra in continuare in cadrul grupului francez si vor fi responsabili pentru administrarea noului fond, alaturi de personalul pe care BCPE il are in birourile din Varsovia si Bucuresti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri