Subscrierile din prime ale Allianz-Tiriac Asigurari au scazut cu 7% in primul trimestru, la 256,4 milioane lei, de la 277 milioane lei la finele lunii martie 2010, iar profitul inainte de impozitare, conform standardelor IFRS, a atins circa trei milioane de lei, a anuntat asiguratorul roman, potrivit Mediafax.
"Realizarile din primul trimestru sunt in linie cu asteptarile noastre. Am inregistrat o crestere a veniturilor pentru intreg portofoliul non-auto, iar aceasta evolutie reduce gradul de dependenta a rezultatelor noastre de activitatea de asigurari auto. In ceea ce priveste profitabilitatea, vedem primele semnale de imbunatatire a rezultatelor operationale pe clasele de asigurari auto, ca urmare a intaririi politicii de subscriere prudentiala a riscurilor aferente asigurarilor CASCO si RCA", a declarat directorul general al Allianz-Tiriac Asigurari, Rangam Bir (foto).

In perioada analizata, primele subscrise din activitatea de asigurari generale au fost de 231,7 milioane de lei, cu aproape 9% sub nivelul atins la finele lunii martie 2010, evolutie generata exclusiv de evolutia claselor de asigurari CASCO si RCA, care impreuna au totalizat venituri de 165,2 milioane de lei, cu 31 milioane lei mai putin decat in primul trimestru al anului anterior.

Influenta scaderii subscrierilor din activitatea de asigurari auto asupra veniturilor companiei a fost partial compensata de evolutia pozitiva a portofoliului de asigurari generale non-auto.

La nivelul acestuia, veniturile au inregistrat o crestere de peste 14%, la 66,5 milioane de lei.

"In aceste conditii, ponderea portofoliului non-auto in total venituri din asigurari generale a crescut cu circa sase puncte procentuale, de la 23% la 29%", se mai spune in comunicat.

Si activitatea de asigurari de viata a avut o evolutie pozitiva, primele subscrise evidentiind o crestere de aproape 10%, la 24,7 milioane de lei.

"Pe total, rezultatele inregistrate in aceste prime trei luni ale anului ne fac sa fim optimisti in ceea ce priveste proiectiile anuale. Ne propunem sa inregistram, in continuare, o crestere a afacerilor de asigurari generale non-auto. In acelasi timp, anticipam o stabilizare a nivelului veniturilor din asigurari CASCO, in conditiile in care procesul de "curatare" a acestui portofoliu a fost, in cea mai mare parte, finalizat", a spus Bir.

El a adaugat ca managementul Allianz-Tiriac si-a propus sa mentina tendinta de crestere a volumului de asigurari de viata.
"Asigurarile RCA raman singura clasa de asigurari in legatura cu a carei viitoare evolutie in cadrul portofoliului nostru evitam sa facem prognoze, in conditiile in care discutam despre o linie de business extrem de volatila, unde pretul este decisiv in cadrul deciziei de cumparare. Chiar daca vom continua sa fim activi si pe segmentul de asigurari RCA obligatorie, o vom face cu respectarea stricta a principiilor prudentiale de subscriere", a mai spus directorul general al Allianz-Tiriac.

Dupa nivelul primelor subscrise, Allianz-Tiriac a incheiat pe a doua pozitie in ierarhia asiguratorilor locali la sfarsitul anului 2010, fiind devansat de Astra Asigurari.

In primele trei luni, veniturile din subscrieri ale Astra au crescut cu 1,5% in primele trei luni, la 334,74 milioane lei.

Cu un capital social de 99,4 milioane de de lei, asiguratorul este controlat de grupul Allianz - 52,16% si Vesanio Trading Limited (Cipru) - 44,48%, companie detinuta de Ion Tiriac.

Piata asigurarilor generale si de viata a scazut cu 6,6% in primele trei luni, la 2,14 miliarde de lei, pe fondul reducerii subscrierilor din asigurari generale cu 8,8%, la 1,71 miliarde de lei, potrivit datelor preliminare ale Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri