Bancherii austrieci de la Bank Gutmann specializati in administrarea averilor au in plan sa dubleze portofoliul de clienti din Romania in urmatorul an, numarul acestora urmand sa creasca la 100, de la circa 50 de clienti cat are in prezent banca pe plan local, sustine Gordian Gudenus, partener in cadrul bancii si membru in cadrul comitetului de management al Bank Gutmann.
Bank Gutmann a deschis un birou la Bucuresti in primavara anului trecut, mai exact in Aprilie 2010, dupa ce bancherii austrieci au recrutat-o pe Ilinca von Derenthall pentru a conduce operatiunile de pe plan local. In prezent, ea este membru al comitetului de management al Bank Gutmann, responsabila cu relatiile internationale ale bancii.

“Romania este o piata noua pentru noi si trebuie sa treaca timp pana sa adunam o baza de clienti. Totusi, in urmatorul an credem ca o sa ne dublam numarul de clienti din Romania. In plus, vrem sa fim si profitabili pe piata asta (n.r. – Romania). Experienta ne arata ca ne trebuie 2-3 ani ca sa recuperam investitiile facute si sa realizam profit”, a declarat Gordian Gudenus (foto).

Activele Bank Gutmann au sporit cu 8%. Bancherii austrieci vor deschide un birou la Praga

Activele aflate in managementul bancherilor austrieci de private banking de la Bank Gutmann au crescut cu 8% in primul trimestru din 2011, ajungand la 13,6 miliarde de euro. Bank Gutmann are deschise subsidiare in Ungaria si Romania si, in viitorul apropiat, va deschide un birou si in Cehia, afirma Gordian Gudenus, partener in cadrul bancii.

Austriecii de la Bank Gutmann au decis la inceputul anilor 2000 sa isi extinda business-ul de private banking si in alte tari, astfel ca in 2004 au deschis un birou la Budapesta, iar in 2010 au inaugurat biroul de la Bucuresti, povesteste Gordian Gudenus, mentionand ca banca va deschide cat de curand si un birou la Praga.

Banca administra active in valoare de 12,6 miliarde de euro la finalul lui 2010, iar nivelul acestora a urcat cu 8% in primele trei luni din 2011, pana la 13,6 miliarde de euro. Peste 50% din activele aflate in administrarea bancherilor de la Gutmann apartin investitorilor institutionali, precizeaza partenerul bancii.

“Credem ca o sa crestem in continuare activele, o sa depasim nivelul de 14 miliarde de euro si o sa ne apropiem de 15 miliarde de euro”, a declarat Gudenus.

Bank Gutmann administra in 2008 active in valoare de 8,9 miliarde de euro. In 2009 nivelul acestora a urcat la 10,4 miliarde de euro, iar la finalul lui 2010 au ajuns la 12,6 miliarde de euro, potrivit datelor prezentate de oficialii austrieci. Banca are in prezent active de 13,6 miliarde de euro si o echipa formata din 170 de persoane.

Jumatate din activele atrase de Bank Gutmann apartin investitorilor institutionali, de tipul fondurilor de pensii sau de asigurari, insa printre acestia inca nu se afla si investitori institutionali din Romania, majoritatea fiind din Austria. “Discutam si cu investitori institutionali din Romania, dar aceste discutii dureaza”, a precizat oficialul Gutmann. Banca are, pe plan international, aproximativ 2.000 de clienti.

Citeste si un interviu cu Ilinca von Derenthall despre planurile Bank Gutmann in Romania: Clientii de astazi si mostenitorii lor
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri