Motoractive Leasing, cea mai mare companie independenta de pe piata locala de profil, a incheiat in 2005 mai mult de 5800 de contracte in valoare de peste 91,5 milioane de euro, ceea ce a generat un profit anual net de 3,8 milioane de euro, au anuntat ieri oficialii companiei.

Mai mult, in 2005, totalul activelor a depasit 100 de milioane de euro, iar activele nete au ajuns pana la nivelul de 13,6 milioane de euro.

2005 a insemnat pentru Motoractive nu doar cresteri cantitative spectaculoase, ci si salturi calitative: am obtinut certificarea sistemului de management al calitatii in conformitate cu standardul ISO 9001:2000, am atras primul imprumut sindicalizat obtinut de catre o societate de leasing din Romania si am lansat un serviciu de leasing online. Toate aceste reusite nu fac decat sa consolideze increderea finantatorilor si clientilor in serviciile Motoractive, semnarea acordului cu KfW fiind un exemplu graitor in acest sens., spune Felicia Relenschi, Directorul Executiv al Motoractive.


Primul imprumut acordat de grupul bancar KfW unei companii non-bancare din Europa de Est


Intrucat finantarea reprezinta una dintre principalele probleme cu care se confrunta jucatorii din piata de leasing din Romania, Motoractive a semnat la sfarsitul anului trecut un acord de imprumut cu KfW, devenind prima companie de leasing din Romania care obtine un credit de la prestigiosul grup bancar german.

Oficialii Motoractive nu au precizat care sunt costurile propriu-zise ale acestui imprumut acordat de banca germana, insa "dobanda perceputa de KfW " se situeaza la un nivel mai scazut decat ce se gaseste pe piata romaneasca", a declarat Stefan Coroianu, director general al Motoractive.

Imprumutul in valoare de 10 milioane de euro face parte din programul cadru de asistenta pentru intreprinderile mici si mijlocii sprijinit de Uniunea Europeana.

Scopul imprumutului este acela de a incuraja finantarea de catre Motoractive a intreprinderilor mici si mijlocii din Romania pentru achizitiile in sistem leasing.

Imprumutul urmeaza sa fie folosit pentru proiecte de leasing in valoare de pana la 250.000 de euro, si beneficiaza de suport PHARE in valoare de 1 milion de euro.

Linia de credit in favoarea Motoractive a fost acordata prin facilitatea de finantare pentru intreprinderi mici si mijlocii a Comisiei Europene.

Linia de credit deschisa la KfW ne da posibilitatea sa facilitam accesul IMM-urilor la solutii de finantare competitive. IMM-urile reprezinta probabil segmentul cel mai important al economiei in perspectiva aderarii Romaniei la structurile europene. Motoractive sprijina acest segment extrem de dinamic al economiei romanesti de mai bine de 4 ani, iar imprumutul de la KfW ne da posibilitatea sa continuam acest demers., declara Stefan Coroianu, Directorul General al Motoractive.

"Linia de credit catre Motoractive a fost acordata in cadrul facilitatii de finantare pentru intreprinderi mici si mijlocii a Uniunii Europene. Conditiile de finantare au fost concepute in asa fel incat sa contribuie la dezvoltarea IMM-urilor si a pietei de leasing din Romania, adauga Helmut Horn, Vicepresedintele KfW.

Motoractive are peste 5000 de clienti din categoria intreprinderi mici si mijlocii, ponderea acestora in portofoliul companiei fiind de circa 70%.

Motoractive este subsidiara grupului Leasemart Holding B.V. al carui capital social este detinut de Fondul Romano-American pentru Investitii (80%) si de DEG Deutsche Investitions - und Entwicklungsgesellschaft mbH (20%).






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri