Ministerul Finantelor Publice (MFP) vrea sa vanda in luna iunie titluri de stat pe piata interna de 4,3 miliarde de lei, sub valoarea imprumuturilor contractate in mai, de 4,97 miliarde lei.
Trezoreria va scoate la vanzare certificate cu scadenta la un an prin doua licitatii, cu valori indicative de 1,2 miliarde lei si, respectiv, 1,4 miliarde de lei, informeaza Mediafax.

De asemenea, Trezoreria intentioneaza sa redeschida emisiuni de obligatiuni la trei si la cinci ani, operatiuni prin care vrea sa atraga 500 milioane lei si, respectiv, 600 milioane lei.

Ultima licitatie din luna iunie este programata pentru titluri cu scadenta la zece ani, prin care institutia vrea sa imprumute 600 milioane lei. Prin aceasta operatiune, ministerul urmeaza sa redeschida o emisiune din luna mai, iar titlurile ajung la scadenta in iunie 2021.

Potrivit unor surse din piata, Romania va incepe pe 6 iunie intalnirile de prezentare (road show presentation) pentru a lansa prima emisiune de titluri in euro pe piata internationala prin programul MTN (Medium Term Notes). Societe Generale, alaturi de Erste Bank, sunt aranjorii selectati de catre Ministerul Finantelor pentru emisiunile din programul cadru de finantare pe termen mediu.

Ministerul a programat pentru luna mai licitatii de titluri de stat pe piata interna de 4,8 miliarde de lei si a atras in total 4,97 milliarde lei.
Institutia a mai imprumutat in luna mai 939,2 milioane de euro prin emiterea de titluri de stat in valuta cu scadenta la trei ani, pe piata interna, cu 56% mai mult decat valoarea anuntata, la un randament de 4,89% pe an.

MFP a angajat de la inceputul anului imprumuturi de 26,2 miliarde de lei prin emisiuni de obligatiuni si certificate de trezorerie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri