BCR Asigurari, membra a grupului financiar Vienna Insurance Group, a lansat in parteneriat cu danezii de la Stem SURE o asigurare pentru interventii medicale cu celule stem, care se poate incheia pe 20 de ani in limita unei sume de 100.000 de euro.
„Produsul, singular pe piata din Romania, se adreseaza parintilor care detin un contract privind recoltarea celulelor stem de la nasterea copiilor si doresc sa beneficieze de sprijinul financiar necesar in cazul in care un membru al familiei are nevoie de transplant cu celule stem”, a declarat Mihai Tecau (foto), presedinte BCR Asigurari.

Celulele stem astfel recoltate reprezinta adjutanti in tratamentele privind bolile sangelui, precum leucemia.

De exemplu, pentru suma asigurata de 100.000 de euro, valoarea primei de asigurare este de 204 euro pe an (se poate incheia pe 20 de ani). Aceasta valoare acopera integral riscurile legate de noul-nascut in calitate de Asigurat Principal si mama, tata si un frate in calitate de Asigurati Aditionali, aceasta insemnand ca in baza sumei de 204 euro pe an sunt asigurate 4 persoane. In plus, pentru o suma ce pleaca de la 18 euro pe an per persoana, pot fi inclusi in asigurare si alti membri ai familiei.

Asigurarea pentru interventii medicale cu celule stem se incheie pentru o perioada cuprinsa intre 1 an si 20 de ani si poate fi reinnoita automat daca prima de asigurare se plateste pana la data expirarii contractului. Tinta de vanzari a asiguratorului pentru acest an este de 5.000 de contracte.

In Romania numarul mediu al recoltarilor la nastere (8%) de celule stem depaseste media europeana (2,5%), potrivit reprezentantilor Stem SURE, iar valoarea pietei ajunge la 18 milioane de euro. Costul unei recoltari de celule stem la nastere ajunge la 1.000-1.500 de euro, insa pretul unei interventii pentru transplant in timpul vietii ajunge la zeci de mii de euro.

Polita, denumita Stem Insurance, asigura toate serviciile medicale impuse de diagnosticarea unei afectiuni susceptibile a fi tratata prin terapii cu celule stem, adica teste si proceduri pre-tratament, transplant si tratamente efecte secundare sau complicatii dar si cheltuielile de cazare si transportul pentru asigurat si un insotitor (sub limita a 3.500 euro per perioada asigurata).

„Daca celulele stem „al familiei” nu sunt compatibile, BCR asigurari suporta achizitionarea lor de la alti donatori, compania efectuand si platile direct catre furnizorul de servicii medicale”, a continuat Tecau.

Stem SURE este o companie de recoltare a celulelor stem si ofera clientilor sai rezultatul procesarii probei de sange placentar in termen de maxim 36 de ore. In 2010 cifra de afaceri a Stem SURE a depasit 1 milion euro, iar in trimesturl patru din acelasi an, a ajuns pe locul 2 cu 9% din numarul total de recoltari din Romania.

Partenerul Stem SURE, StemCare, este cea mai importanta Banca de Celule Stem din Scandinavia. Activitatea StemCare se desfasoara in Danemarca. In componenta StemCare A/S se regasesc StemCare DK A/S in calitate de afiliat comercial, Stem Sure Solutions SRL Romania in calitate de afiliat comercial si BioBank Denmark ca Banca de stocare a celulelor stem.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri