BNR a incheiat un protocol cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului prin care elevii de liceu, din clasele a XI-a si a XII-a, vor putea alege din toamna sa invete o disciplina despre activitatea BNR si despre sectorul financiar.
"Avem un protocol global cu Ministerul Educatiei. Avem o prima victorie, iar din toamna elevii vor putea alege dintre materiile optionale o disciplina despre Banca Nationala a Romaniei. Aceasta exista in curicula aprobata de minister. (...) Ideea este de a forma un vocabular economic de baza, cu no?iuni despre ce inseamna de exemplu dobanda, inflatie, un credit, o banca, dar si misiunile si functiile unei bancii centrale", a spus Mircea Muresan, director adjunct al directiei comunicare a BNR, dupa o intalnire cu elevii de liceu din Bucuresti, potrivit Mediafax.

La randul sau, Eugen Ovidiu Chirovici, consilier in cadrul BNR, a aratat ca banca centrala deruleaza un proiect in cadrul caruia se intalneste cu elevii si profesorii de la patru licee din tara pentru a afla care sunt necesitatile educationale, respectiv modul in care ar putea contribui banca centrala la promovarea stiintelor economice.

"Intr-o prima faza, proiectul presupune intalniri in care ne dumirim si noi cum putem ajuta, prin ce fel de programe, inclusiv ne gandin la un chit educational compus din lucrari pertinente si bine alese care sa le actualizeze informatiile economice. Observam ca se simte o usoara imbatranire a materialelor care le stau la dispozitie", a spus Chirovici.

El a mentionat ca proiectul pilot a demarat in urma cu trei saptamani la un liceu din Targu Mures si va cuprinde alte trei licee din Bucuresti si Bacau.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri