Comunicarea si toate seminariile pe care le organizeaza Banca Nationala a Romaniei, destul de des in ultima perioada, nu reprezinta “un moft”, sustine Mugur Isarescu, guvernatorul BNR. Totusi, numeroase voci din piata financiar-bancara sustin ca aparitiile publice ale guvernatorului BNR au fost prea dese in ultimii doi ani.
“Comunicarea bancii centrale si toate seminariile pe care le organizam la BNR nu sunt un moft. Evident, exista instrumentele de politica monetara – rezervele minime obligatorii, rata dobanzii, interventii pe piata monetara si valutara – insa transmisia se face prin mesaje. (…) Comunicarea este esentiala pentru o banca centrala”, a declarat Mugur Isarescu, in cadrul unui seminar organizat la Institutul Bancar Roman.

Bancherii si guvernatorul BNR au discutat despre viitorul competentelor profesionale din sectorul serviciilor financiare, iar Mugur Isarescu a subliniat ca si publicul trebuie sa fie educat din punct de vedere financiar.

“Intr-un fel comunici cu un public educat si in alt fel cu unul needucat. Si nu este vina populatiei ca este needucata. Eu le spun colegilor din banca centrala: «Sa nu va mandriti ca vorbiti intr-o maniera in care nu sunteti intelesi. Sa nu primiti aplauze pentru faptul ca pasareasca voastra nu e este inteleasa de nimeni si nu puteti sa tineti 5 minute un public captiv»”, a explicat Isarescu.

Guvernatorul BNR a mentionat ca si el mai foloseste metafore pentru a transmite mesajul publicului si ca incearca sa traduca limbajul sofisticat al bancherilor. Insa, Isarescu sustine si ca “trivializarea mesajului este extrem de periculoasa”.

“Ca bancheri trebuie sa fim tehnici si sa actionam cu sange rece, dar trebuie sa avem si emotii ca sa putem sa comunica”, a spus seful BNR.

Mugur Isarescu a fost desemnat in 2009, in cadrul galei premiilor PR Award, comunicatorul anului.

Isarescu a intrat si in Cartea Recordurilor ca fiind guvernatorul care se afla de cel mai mult timp la conducerea unei banci central, dupa ce si-a inceput mandatul in 1990.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri