Alico Asigurari Romania, companie membra a grupului MetLife, a lansat un produs de protectie cu prima de la 0,8 lei pe zi, orientat catre acoperirea riscurilor de deces si invaliditate permanenta totala si partiala din accident la care este expusa, in special, populatia activa.
”Asigurarile de viata orientate catre nevoile maselor de oameni reprezinta viitorul acestei piete in Romania. Motivul il constituie beneficiile oferite la un cost pe care orice roman si-l poate permite. Mai mult, asigurarea de viata nu este doar un angajament contractual intre doua parti, ci ea are un important rol social pentru siguranta financiara a populatiei”, precizeaza Theodor Alexandrescu (foto), director general Alico Asigurari Romania.

Produsul de tip individual, denumit Instant Cover, este oferit in trei pachete de asigurare - Silver, Gold si Platinum - si ofera protectie in cadrul aceleiasi polite si pentru ceilalti membri ai familiei. Daca ulterior familia se extinde cu unul sau mai multi membri, clientul poate extinde protectia si asupra viitorilor copii in acelasi pret initial, fara costuri suplimentare.

Acoperirea este imediata pentru toate tipurile de accidente (mai putin cele din activitatile sportive de performanta), dupa plata primei de asigurare, clientul primind pe loc polita de asigurare fara evaluare medicala. Sumele asigurate au valoarea de pana la 200 de mii lei, in functie de pachetul selectat, adica peste 140 de salarii medii nete, iar prima minima porneste de la 0,8 lei pe zi.

Varsta de intrare in asigurare este 18 ani, iar polita poate fi reinnoita anual pana cand clientul implineste 65 de ani. Compania vrea sa atraga cu acest produs cateva zeci de clienti pana la sfarsitul anului 2012.

Conform Inspectoratului General al Politiei si Asociatiei Victimelor Accidentelor de Circulatie, accidentele rutiere soldate cu morti si raniti grav au crescut cu peste 30% in intervalul 2005 - 2010. Altfel interpretat, in 2010, 25 romani au fost implicati zilnic in accidente rutiere grave. In 2005, 19 romani erau implicati zilnic in accidente rutiere grave.

„In acelasi timp, venitul rezidual al romanilor a scazut in ultimii ani de la 7-8% la numai 2-3%, in conditiile in care in Romania 70% din populatie castiga sub nivelul venitului mediu lunar si numai jumatate dintre acestia peste 1.200 lei pe luna”, a daugat Theodor Alexandrescu.

Rezultatele obtinute de companie in 2010 au aratat o crestere de 21% a valorii primelor brute subscrise din asigurarile de accidente si imbolnavire, precum si din asigurarile de sanatate, de la 23,4 milioane lei in 2009, la 28,3 milioane ei in 2010. Acestea sunt clasele de asigurari din portofoliul Alico Asigurari care au inregistrat cea mai semnificativa crestere.

„Datorita evolutiei ascendente de anul trecut, putem afirma ca populatia intelege mai bine valoarea protectiei oferite de asigurarile de accidente, ceea ce ne-a determinat sa lansam Instant Cover”, a daugat Alexandrescu.

Simulare calcul Instant Cover

Pachetul Silver (individual)

Barbat/femeie cu varsta intre 18 si 64 de ani. Prima lunara platita: 24 lei. Suma Asigurata pentru Deces din Accident: 30.000 lei. Suma Asigurata pentru Invaliditate totala permanenta: 100.000 lei. Suma Asigurata pentru Invaliditate partiala permanenta: procent din Suma Asigurata (100.000 lei), in functie de gravitatea invaliditatii.

Pachetul Silver (optiunea pentru familie cu pana la 4 copii)

Familie formata din 2 parinti si 4 copii. Prima lunara platita: 50 lei.

Sume Asigurate pentru evenimente acoperite - parinti: Deces din Accident: 30.000 lei. Invaliditate totala permanenta: 100.000 lei. Invaliditate partiala permanenta: procent din Suma Asigurata (100.000 lei), in functie de gravitatea invaliditatii.

Sume Asigurate pentru evenimente acoperite - copii: Invaliditate totala permanenta: 50.000 lei. Invaliditate partiala permanenta: procent din Suma Asigurata (50.000 lei), in functie de gravitatea invaliditatii.

Pachetul Gold (individual)

Barbat/femeie cu varsta intre 18 si 64 de ani. Prima lunara platita: 38 lei. Suma Asigurata pentru Deces din Accident: 60.000 lei. Suma Asigurata pentru Invaliditate totala permanenta: 140.000 lei. Suma Asigurata pentru Invaliditate partiala permanenta: procent din Suma Asigurata (140.000 lei), in functie de gravitatea invaliditatii

Pachetul Platinum (individual)

Barbat/femeie cu varsta intre 18 si 64 de ani. Prima lunara platita: 53 lei. Suma Asigurata pentru Deces din Accident: 80.000 lei. Suma Asigurata pentru Invaliditate totala permanenta: 200.000 lei. Suma Asigurata pentru Invaliditate partiala permanenta: procent din Suma Asigurata (200.000 lei), in functie de gravitatea invaliditatii.

American Life Insurance Company (Alico), este o companie MetLife, Inc., reprezentata in Romania prin Alico Asigurari Romania S.A. (Alico Asigurari) si Alico Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat S.A. (Alico Pensii). La 1 noiembrie 2010, MetLife, Inc. a achizitionat Alico, iar ca urmare a acestui acord, Alico Asigurari si Alico Pensii sunt acum companii afiliate MetLife, Inc.

MetLife, Inc. este un lider global in asigurari, planuri de pensie si programe de beneficii pentru angajati, oferind servicii pentru 90 de milioane de clienti in peste 60 de tari. Prin filialele si companiile sale afiliate, MetLife detine pozitii de conducere in piete din Statele Unite, Japonia, America Latina, regiunea Asia Pacific, Europa si Orientul Mijlociu.

Conform rezultatelor din 2010, Alico Asigurari detine o cota de piata de 12,31% pe piata locala.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri