Restantele de peste 90 de zile la creditele accesate de populatie au crescut cu 4% in luna mai, la un nou maxim istoric de 4,5 miliarde de lei (1,06 miliarde euro), potrivit datelor Biroului de Credit, publicate luni de Banca Nationala a Romaniei (BNR).
Dupa primele cinci luni, 728.318 de persoane aveau intarzieri la imprumuturi de peste 30 de zile, in valoare totala de 6,45 miliarde de lei. Doar in luna mai, au fost inregistrati 7.042 de restantieri noi, in timp ce sumele intarziate au urcat cu 225 milioane de lei, scrie Mediafax.

Din totalul sumelor al caror termen de rambursare depasea 30 de zile, circa 3 miliarde de lei erau restante aferente imprumuturilor accesate in moneda nationala, in timp ce echivalentul a 2,36 miliarde de lei reprezentau intarzieri la creditele in euro.

In categoria "alte monede", unde sunt incluse si imprumuturile accesate in franci elvetieni, restantele au depasit pentru prima data cifra de un miliard de lei (1,05 miliarde lei), fiind in crestere cu aproape 100 milioane de lei fata de luna anterioara.

Numarul total de restante inregistrate a ajuns in mai la aproape 1,045 milioane, in urcare cu 6.899 fata de luna anterioara.

Potrivit datelor publicate anterior de BNR, restantele de cel putin o zi la creditele in valuta au crescut cu 4,7% in mai si au trecut de echivalentul in lei a 10 miliarde de lei, in timp ce la imprumuturile in lei soldul a avansat mult mai lent, cu 0,4%.

La finele lunii mai, soldul creditelor in valuta a fost de 130,82 miliarde de lei, cu 2% mai mare fata de luna anterioara, in timp ce totalul imprumuturilor in lei era de 78,49 miliarde de lei, nemodificat fata de luna anterioara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri