Cursul de schimb a incheiat sedinta interbancara de joi la 4,2470-4,25 lei/euro, paritate in crestere fata de ultimele cotatii de miercuri, intr-o piata in care investitorii transfera volume foarte reduse, asteptand decizia privind plafonul datoriei publice americane, scrie Mediafax.
Primele tranzactii de joi au fost realizate la 4,2460 - 4,2480 lei/euro, cu 1,4 bani peste inchiderea din ziua anterioara, deprecierea monedei nationale fiind rezultatul temerilor legate de blocajul politic din Statele Unite privind reducerea deficitului bugetar si cresterea limitei de indatorare.

"Astazi au fost volume mici de tranzactionare, iar oscilatiile nesemnificative. Lumea este in vacanta, iar piata nu este foarte lichida. Alta cauza ar fi ca toti asteapta sa vada ce se intampla cu America", a spus un dealer.

Cei mai multi jucatori de pe pietele Europa Centrala si de Est sunt in asteaptarea unui rezultat al dezbaterilor din SUA cu privire la majorarea plafonului de indatorare, deoarece monedele statelor din regiune sunt mai riscante decat dolarul, euro sau francul elvetian.

Cursul de referinta anuntat joi de Banca Nationala a Romaniei (BNR), de 4,2445 lei/euro a fost cu 1,22 bani peste rata oficiala publicata miercuri de 4,2323 lei/euro. Astfel, leul s-a depreciat joi dupa doua zile consecutive de apreciere.

Leul a continuat sa se aprecieze miercuri si in raport cu francul elvetian, iar rata oficiala a crescut de la 3,6518 lei/franc la 3,7033 lei/franc.
In raport cu moneda americana, referinta BNR a urcat cu 2,62 bani, de la 2,9369 lei/dolar la 2,9631 lei/dolar.

Dobanzile practicate joi de bancile comerciale pentru sumele plasate pe termen de o zi au continuat sa coboare, de la 4,72% - 5,22% la 4,23 - 4,73%, dupa ce unele banci si-au constituit deja rezervele minime obligatorii impuse de BNR, astfel ca nu mai sunt nevoite sa practice randamente mai mari.

De asemenea, au scazut si dobanzile pentru plasamentele cu scadenta la o saptamana, de la 4,43% - 4,93% la 4,11 - 4,61%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri