Subscrierile Generali Asigurari, compania din Romania a grupului italian Assicurazioni Generali, au scazut cu 14% in primele sase luni ale anului, insa pe segmentul de asigurari de viata pentru angajati compania a inregistrat o crestere de 22%.
„Incercam sa castigam teren pe segmentele cu potential mare de crestere, iar asigurarile de viata pentru angajati reprezinta cu siguranta un domeniu in ascensiunel”, a declarat Marie Kovarova (foto), director general Generali Asigurari.

Per ansamblu, Generali Asigurari a obtinut, in perioada ianuarie-iunie 2011, un volum total de prime brute subscrise de 201 milioane lei, cu 14% mai mic in comparatie cu perioada similara a anului precedent. Rezultatul a fost influentat de reducerea vanzarilor de asigurari auto.

In aceeasi perioada, compania a raportat un profit net de 9,7 milioane lei.

Volumul de prime brute subscrise la asigurarile generale s-a situat la nivelul de 155 milioane de lei. In pofida scaderii pe segmentul auto, compania a inregistrat cresteri importante pe asigurarile de calatorie in strainatate (+32%), asigurarile facultative de locuinta (+17%) si asigurarile de daune la proprietati (+7%).

Compania a inregistrat o crestere de 22% pe segmentul de asigurari de viata pentru angajati. Per ansamblu, segmentul de viata a crescut in primul semestru cu 1% fata de perioada similara a anului trecut, ajungand la un volum total de prime brute subscrise de 46 milioane lei.

„Tot pe segmentul asigurarilor de viata, desi majoritatea vanzarilor se realizeaza prin canalul propriu de vanzari, suntem interesati de extinderea retelei de parteneri bancari pentru atragerea de clienti noi. Avem convingerea ca vanzarea prin banci reprezinta o sursa de crestere pentru segmentul de asigurari de viata, cu atat mai mult cu cat, in prezent, bancile din Romania au in derulare campanii de mare amploare pentru impulsionarea refinantarii creditelor”.

Ponderea segmentului asigurarilor de viata din totalul portofoliului Generali a crescut de la 19% in S1 2010 la 23% in S1 2011, in timp ce segmentul auto a scazut de la 52% la 40%. Alte doua segmente care si-au sporit importanta in totalul business-ului sunt asigurarile de locuinta (+4 puncte procentuale fata de ianuarie-iunie 2010) si asigurarile de calatorie in strainatate (+1 punct procentual).

Grupul italian este prezent in Romania prin subsidiara Generali Asigurari si prin FATA Asigurari, filiala locala a FATA Assicurazioni. De asemenea, compania mixta Generali PPF Holding controleaza Ardaf, prin Iberian Structured Investments BV.

Generali PPF Holding a fost infiintat in iulie 2007, prin unificarea operatiunilor in Europa Centrala si de Est ale Generali (Italia) si PPF Investment (Cehia). Generali detine 51% din Generali PPF Holding.

Actionarii Ardaf (ARDF) si Generali Asigurari vor discuta, in a doua parte a lunii august, fuziunea celor doua companii, denumirea primului asigurator, care va fi societatea absorbanta, urmand sa fie schimbata in Generali Romania dupa incheierea procesului.

Potrivit proiectului de fuziune, operatiunea urmareste in principal consolidarea pozitiei grupului italian Generali in Romania.

In 2010, primele subscrise de cele doua societati au insumat 657,05 milioane de lei, de la 834,05 milioane de lei in urma cu un an, din care Generali Asigurari a contribuit cu 439,91 milioane de lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri