KIWI Finance, liderul pietei de brokeraj bancar din Romania, a acordat un volum dublu de credite in prima jumatate din 2011 fata de aceeasi perioada din 2010. Compania intentioneaza ca in acest an sa isi extinda activitatea la nivel national prin francize, in conditiile in care 7 clienti din 10 primesc finantarea in urma analizei dosarelor de credit.
Brokerul de credite a inregistrat o crestere de 105% a volumelor de credite disbursate in primele sase luni din acest an fata de aceeasi perioada din anul precedent. Cifra de afaceri a companiei pe primul semestru din 2011 a crescut cu 11% fata de rezultatul pe tot anul 2010 si este cu 178% mai mare fata de perioada similara din 2010.

Prima parte a anului 2011 a fost marcata de scaderea dobanzilor si campanii promotionale pentru toate tipurile de credite. Calitatea portofoliului KIWI din 2003 si pana in prezent, cele aproape 600 milioane euro credite intermediate, ne recomanda atat in fata clientilor cat si a partenerilor bancari, astfel incat in 2011 principalele directii sunt extinderea la nivel national prin francize si consolidarea parteneriatelor strategice cu banci", afirma Anca Bidian, CEO Kiwi Finance.

Kiwi primeste lunar cateva sute de cereri de credite, iar mai mult de jumatate dintre acestea se finalizeaza cu acordarea imprumuturilor.

"In prima parte a anului am inregistrat in medie 600-700 de cereri de credite lunar si avem o tinta de 1.000 de cereri lunar pana la sfarsitul anului. Rata de succes a crescut de la 50% anul trecut la 70% anul acesta. 7 clienti din 10 primesc finantarea in urma analizei dosarelor de credit", a adaugat Anca Bidian.

Sefa Kiwi Finance mentioneaza ca pentru acest an tinteste o crestere de 50% fata de 2010 cu un volum de credite disbursate de 60 de milioane de euro.

Kiwi Finance avea la jumatatea anului 2010 o retea formata din 9 sucursale si francize, iar in prezent numarul acestora a crescut la 31. Volumul total de credite disbursate de francize in primele sase luni din 2011 a crescut cu 67% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Urmarim sa intarim si sa maximizam eficienta fiecarei francize in parte in 2011 si sa acoperim intreaga tara. Ca sa venim in sprijinul viitorilor colaboratori, vom lansa in curand o promotie limitata de francize fara nicio taxa care vor beneficia de logistica, infrastructura, platforma informatica si contractele KIWI Finance”, mentioneaza sefa brokerului.

Din analiza structurii portofoliului rezulta ca in primele sase luni din 2011, 81% reprezinta credite garantate cu ipoteca, in timp ce creditele de nevoi personale fara garantii imobiliare reprezinta 19%. Peste 90% din creditele negarantate sunt in lei, in timp ce creditele garantate cu ipoteca sunt in continuare aproape exclusiv in moneda europeana.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri