BCR Asigurari a avut in primul semestru subscrieri din prime de 231,56 milioane de lei, in scadere cu 2,2% fata de aceeasi perioada din 2010, potrivit datelor companiei, citate de Medifax.
Defalcat, asigurarile CASCO au inregistrat cea mai ridicata pondere in portofoliul companiei, subscrierile insumand 105,75 milioane de lei, de la 85,74 milioane de lei in iunie 2010.

In schimb, asigurarile de raspundere civila auto au coborat pe locul doi, pe fondul reducerii veniturilor de la 103,78 milioane de lei la 67,11 milioane de lei.

Asigurarile de incendiu si calamitati naturale (clasa VIII) ocupa pozitia a treia, cu prime subscrise de 40,17 milioane de lei, in urcare cu 16,5% fata de nivelul consemnat in perioada ianuarie-iunie 2010. Despagubirile achitate asiguratilor au scazut cu 6,7%, la 162,01 milioane de lei.

Cu un capital social de 123,39 milioane de lei, BCR Asigurari si-a inceput activitatea in 2005.
Principalul actionar este grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), care detine 95,93% din capitalul social al companiei.

Anul trecut, subscrierile BCR Asigurari au scazut cu 6,7%, la 522,01 milioane de lei, rezultat care a adus companiei o cota de 6,29% din industria de profil, plasandu-se pe locul sapte. In luna iulie, actionarii BCR Asigurari si Omniasig au aprobat aprobat fuziunea preliminara a celor doua companii, proces in care Omniasig va fi societatea absorbita.

VIG detine un pachet de actiuni reprezentand 98,86% din capitalul social al Omniasig.

Prin preluarea Omniasig, BCR Asigurari va deveni cel mai mare jucator local din industria de profil. Dupa nivelul primelor din 2010, primii doi jucatori sunt Astra si Allianz-Tiriac. VIG mai detine pe piata locala si Asirom.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri