Eureko Pensii nu va cumpara actiuni Tarom prin oferta de la BVB, in principal din cauza pierderilor inregistrate de operatorul aerian, a declarat directorul de investitii al administratorului de pensii, Radu Craciun, potrivit Mediafax.

"Nu inteleg de ce Guvernul a decis vanzarea de actiuni la o companie care in ultimii ani a inregistrat pierderi si nu are cum sa starneasca interesul eventualilor investitori. Eureko Pensii nu va achizitiona titluri Tarom nici in cazul unui perspective pozitive, respectiv obtinerea de profit in 2011, pentru ca un eventual rezultat bun in acest an l-as putea considera ca fiind o exceptie", a afirmat Craciun (foto) intr-o conferinta de presa, raspunzand unei intrebari pe aceasta tema.

El a aratat ca Tarom ar fi trebuit sa inregistreze profit in ultimii trei ani, iar perspectivele sa fie pozitive in continuare pentru a fi un posibil candidat la listarea pe bursa.

Potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice, Tarom a consemnat pierderi intre anii 2008 si 2010, care au crescut de la an la an, totalizand 573,6 milioane de lei. Ultimul an cand operatorul national aerian a obtinut un rezultat pozitiv a fost anul 2007, cand profitul net a atins 72,7 milioane de lei.

Guvernul a aprobat, miercuri, vanzarea pe bursa a unui pachet de actiuni reprezentand 20% din capitalul social al Tarom, potrivit angajamentelor convenite cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana.

Decizia a fost luata printr-o hotarare de aprobare a Strategiei de privatizare a Societatii Nationale Transporturi Aeriene Romane "Tarom SA".

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a fost mandatat sa ia masurile necesare pentru implementarea strategiei si vanzarea pachetului de actiuni printr-o oferta publica secundara initiala (IPO) la Bursa de Valori Bucuresti.

Guvernul a convenit cu FMI vanzarea acestui pachet pana la finele anului, urmand sa cedeze controlul operatorul de transport atunci cand conditiile pietei o vor permite.

In 2010, afacerile Tarom au crescut cu 13,1%, la 918,7 milioane de lei, iar pierderile au avansat cu 41,7%, la 322,5 milioane de lei.
Eureko Pensii este prezent atat pe segmentul pensiilor private obligatorii (Pilonul II), cat si al pensii facultative (Pilonul III).

Pe Pilonul II, societatea administreaza active de 307,7 milioane de lei si are 385.116 clienti, conform datelor de la finele lunii iulie.
Dupa active, Eureko Pensii ocupa locul 5 in randul celor 9 administratori prezenti pe Pilonul II.

Pe Pilonul III, activele administrate de Eureko Pensii se apropie de doua milioane de lei, iar numarul de clienti se ridica la 3.635, date valabile la 31 iulie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri