Volksbank Romania nu a fost implicata in achizitia Volksbank International de catre Sberbank, cea mai mare banca din Rusia, din cauza portofoliului complicat, cu multe credite in franci elvetieni, si a situatiei economice dificile din Romania, a declarat vicepresedintele Sberbank, Sergei Gorkow, informeaza Mediafax.
Subsidiara din Romania a fost cea mai grea problema a negocierilor pentru preluarea Volksbank International de la grupul Volksbank, a afirmat Gorkow intr-un interviu publicat de cotidianul austriac WirtschaftsBlatt cu titlul "Romania a parut a fi prea dificila".

"Initial ar fi trebuit sa fie preluat grupul Volksbank International in intregime, inclusiv subsidiara romaneasca. A devenit clar pentru noi ca este un portofoliu foarte dificil din cauza volumului mare de imprumuturi in franci. Adaugand si conditiile economice dificile din Romania, am decis sa excludem subsidiara din tranzactie", a spus oficialul Sberbank.

Viena este analizata ca locatie pentru noul sediu al operatiunilor Sberbank din Europa Centrala si de Est, a adaugat el.

Volksbank Romania va fi repozitionata
in urmatorii doi-trei ani, dupa care va fi vanduta, a anuntat, joi, grupul austriac Volksbank, dupa semnarea unui acord final pentru vanzarea Volksbank International, fara operatiunile din Romania, catre banca de stat Sberbank, cea mai mare din Rusia.

Grupul bancar Sberbank, din Rusia, a semnat acordul final cu actionarii Volksbank International (VBI) privind achizitia institutiei de credit, cu exceptia operatiunilor din Romania, pentru 585-645 milioane de euro, pretul final urmand sa fie stabilit in functie de rezultatele din acest an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri