Tarifele la asigurarile RCA se vor majora intrucat cheltuielile cu aceste polite sunt cu 35% mai ridicate decat veniturile obtinute din aceasta activitate. Din aceasta cauza, companiile de profil au inregistrat pierderi semnificative, reiese dintr-un studiu prezentat de asiguratori reprezentantilor CSA si Parlamentului.

Asiguratorii spun ca in perspectiva aderarii Romaniei la Uniunea Europeana costurile, mai ales in ce priveste daunele platite, vor continua sa creasca si, in acest context, se poate ajunge in situatia in care companiile de profil nu vor mai putea respecta obligatiile contractuale si vor intarzia plata daunelor sau vor invoca diverse motive pentru a nu plati.

Presedintele Comisiei de buget, finante si banci din Senat, Varujan Vosganian, a afirmat ca este necesar ca aceasta situatie sa fie inlaturata si a solicitat utilizarea tuturor parghiilor pentru rentabilizarea pietei asigurarilor auto, in speta a politelor RCA, astfel incat nu numai avantajele companiilor, dar si interesele asiguratilor si ale victimelor sa fie respectate.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a autorizat sa incheie polite pentru raspundere civila auto valabile in 2006 un numar de 18 companii, care au practicat la politele RCA valabile in anul 2006 un tarif mediu cu 20% mai ridicat comparativ cu preturile din 2005.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri