Plenul reunit al Parlamentului a aprobat, ieri seara numirea lui Constantin Buzoianu in functia de presedinte al Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, a lui Cornel Coca Constantinescu si Tudor Balta in functiile de vicepresedinte si a lui Doru Claudian Frunzulica in functia de membru, scrie Mediafax.
Votul a fost secret, cu buletine de vot. Mandatul celor patru numiti in functiile respective este de cinci ani.

Conform procesului verbal de constatare, Constantin Buzoianu a intrunit 230 de voturi "pentru" si patru voturi "impotriva", Cornel Coca Constantinescu a intrunit 234 de voturi "pentru" si niciun vot "impotriva", Tudor Balta a intrunit 232 de voturi "pentru" si doua voturi "impotriva" iar Doru Claudian Frunzulica a cumulat 231 voturi "pentru" si trei voturi "impotriva".

Numirea se hotaraste cu votul majoritatii deputatilor si sentorilor prezenti.

Comisiile reunite de buget, finante au audiat si avizat favorabil, marti, candidatura lui Constantin Buzoianu, in prezent vicepresedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), pentru functia de presedinte al CSA, acesta fiind sustinut de PDL, dupa ce Romeo Ionut Comaniciu, avizat saptamana trecuta pentru postul respectiv, si-a retras candidatura.

Pentru functia de vicepresedinte al CSA a fost audiat si avizat favorabil, cu 23 de voturi "pentru" si un vot "impotriva", Cornel Coca Constantinescu, director general la MKB Romexterra Leasing IFN, din 2007, si doctor in stiinte economice la ASE. El a fost sustinut, de asemenea, de PDL.

Voturile favorabile au fost date de catre deputatii si senatorii din arcul puterii, iar votul impotriva i-a apartinut senatorului PSD Iuliu Nosa, care a precizat, in explicarea optiunii sale, ca sedinta nu se desfasoara conform procedurilor parlamentare, avand in vedere ca la Comisia de buget, finante din Senat nu exista cvorum.

Saptamana trecuta comisiile parlamentare reunite de buget-finante l-au validat pe Comaniciu, director al sucursalei Astra Asigurari Brasov, propus de PDL, pentru functia de presedinte al CSA. In timpul sedintei, deputatul PSD Petre Petrescu a anuntat ca social-democratii nu vor vota in favoarea lui Comaniciu, afirmand ca parlamentarii sunt pusi intr-o situatie penibila.

"Suntem si noi pusi intr-o situatie penibila de indecizia unor oameni politici care incearca sa impuna un om sau un altul. Personal, nu sunt de acord cu o astfel de atitudine. Voi vota impotriva dumneavoastra, nu bazat pe competentele profesionale, ci ca mod de a manifesta nemultumirea pentru implicarea totala a politicului intr-o astfel de decizie", a spus Petrescu.

La randul sau, deputatul PNL Eugen Nicolaescu afirma ca, daca la conducerea CSA va fi pus un om fara experienta, usor de manipulat avand in vedere si varsta pe care o are, atunci va exista o mare problema, deoarece problemele cele mai importante ale economiei globale sunt cele financiare.

"Trebuie sa privim cu maxima responsabilitate aceasta numire. Fata de domnul Constantinescu, domnul Comaniciu este departe de a avea pregatire profesionala", a spus si Nicolaescu.
Candidatul initial al PDL pentru functia de presedinte al CSA, Cristian Constantinescu, nu a primit, luni, avizul comisiilor parlamentare reunite de buget-finante din cele doua Camere.

La mijlocul acestui an a expirat mandatul a patru membri CSA, din totalul de sapte, respectiv Angela Toncescu (presedinte), Tudor Balta (vicepresedinte), Constantin Buzoianu (vicepresedinte) si Corneliu Moldovan (membru).

Buzoianu este absolvent al Facultatii de Economia Industriei - ASE Bucuresti, iar printre functiile ocupate de catre acesta se numara cele de consilier al presedintelui companiei Omniasig, director general al Directiei Generale de Pasapoarte, Politie de Frontiera si Straini sau director al IPJ Constanta.

El ocupa din 2006 postul de vicepresedinte CSA.

Noua conducerea CSA va controla o piata de aproximativ 2 miliarde de euro (peste 8 miliarde de lei), reprezentand 1,7% din Produsul Intern Brut, iar viitorul presedinte va incasa unul dintre cele mai mari salarii din Romania, de 29.000 de euro pe luna

Sursa foto: 1asig.ro



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri