Rezervele valutare ale BNR au crescut cu peste un miliard euro in septembrie, la 33,6 miliarde de euro, in conditiile in care intrarile au fost de doua ori mai mari decat iesirile, arata datele publicate luni de banca centrala, potrivit Mediafax.
Potrivit BNR, intrarile au totalizat 2,02 miliarde euro in luna septembrie si s-au datorat modificarii rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarii conturilor Ministerului Finantelor Publice, al Comisiei Europene, precum si a veniturilor din administrarea rezervelor internationale.

Un alt factor determinant a fost aprecierea dolarului american, yenului japonez si lirei sterline fata de euro, care au crescut valoarea partii din rezerva internationala denominata in aceste trei valute.

Iesirile din rezerva bancii au fost de 948 milioane euro si au rezultat din modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, dar si platii de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta.

Rezerva de aur a bancii centrale s-a mentinut la 103,7 tone, valoarea acesteia fiind de 4,016 miliarde euro la finele primelor noua luni.

Astfel, rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) au fost de 37,64 miliarde euro, fata de 36,766 miliarde euro la finele lunii anterioare.

Platile scadente in luna octombrie 2011 in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice insumau 114,1 milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri