Grupul financiar Euler Hermes, companie a Allianz, din care face parte Euler Hermes Romania, a decis simplificarea structurii organizationale in Europa si integrarea operatiunilor in cadrul regiunii, prin crearea Euler Hermes Europe, cu sediul in Belgia.
Euler Hermes Europe va uni un numar de 14 societati de asigurare sau sucursale separate, sub acelasi acoperis, avand o singura structura legala.

Noua entitate va avea sediul in Belgia si va detine sucursale in Cehia, Danemarca, Finlanda, Ungaria, Italia, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovacia, Suedia, Marea Britanie, Irlanda si Romania.

Intrarea in vigoare a noii organizatii este planificata pentru 01 ianuarie 2012, dar poate diferi de la tara la tara, in functie de procedurile legale locale.

„Modificarile legale nu vor afecta derularea politelor in vigoare si nici pe cele viitoare. Astfel, politele in vigoare raman valabile, clientii nostri nefiind afectati in nici un fel de schimbarile legale: transferul de portofoliu de la sucursala germana la cea belgiana inseamna si transferul de drepturi si obligatii. De asemenea, toate politele Euler Hermes vor fi emise de sucursalele acelorasi tari, ca si pana acum” a decalrat Cristina Rusuleanu (foto), general manager Euler Hermes Servicii Financiare.

In Romania, noua sucursala Euler Hermes Belgium SA Bruxelles Sucursala Bucuresti a fost infiintata si si-a inceput activitatea la 01 octombrie, urmand sa parcurga in lunile urmatoare un proces de rebranding, pentru a se alinia la denumirea "Euler Hermes Europe".

Conditiile generale si speciale ale contractelor de asigurare transferate incheiate de Sucursala raman neschimbate si vor fi preluate ca atare de catre Euler Hermes SA, care urmeaza sa isi desfasoare activitatea in Romania prin intermediul Euler Hermes Credit Insurance Belgium SA Bruxelles Sucursala Bucuresti, incepand cu data de 01 octombrie 2011.

Transferul de portofoliu urmeaza sa fie aprobat prin decizie a Autoritatii de Supraveghere Financiara Federala din Germania (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht - „BAFIN), decizia BAFIN urmand a avea efect retroactiv, incepand cu data de 01.10.2011.

Euler Hermes lider la nivel mondial in asigurarea creditelor comerciale, cu o cota de piata de 34,9%. Avand peste 6000 de angajati in peste 50 de tari, Euler Hermes ofera o gama completa de servicii privind managementul creantelor, inregistrand in 2010 afaceri consolidate de 2.15 miliarde de euro.

Euler Hermes a dezvoltat o retea complexa care ii permite sa analizeze stabilitatea financiara a peste 40 de milioane de companii la nivel mondial. La finele anului 2010, totalul tranzactiilor asigurate de Grup se ridica la suma de 633 miliarde de euro.

Euler Hermes, companie a Allianz, este listata la Euronext Paris. Grupul si principalele sale companii detin rating AA- reconfirmat de catre Standard & Poor's.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri