BCR Asigurari a raportat pentru anul trecut un volum al primelor subscrise de 297,02 milioane de lei (circa 82 milioane de euro), nivel dublu fata de luna decembrie 2004, potrivit datelor remise Mediafax.

Asigurarile generale au contribuit cu 219,94 milioane de lei, in timp ce politele de viata au acumulat 77,08 milioane de lei, in urcare cu 299% fata de anul 2004. "Rezultatul financiar inregistrat de BCR Asigurari in anul 2005 este pozitiv. Activitatea a fost profitabila, insa inchiderea anului financiar nu a fost finalizata", a declarat directorul general al companiei, Romeo Jantea.

Cele mai importante linii de business au fost asigurarile facultative precum asigurarile de mijloace de transport terestru, unde subscrierile au atins 86,67 milioane de lei, urmate de politele de credite si garantii - 73,57 milioane de lei si asigurarile de incendiu si calamitati naturale - 30,23 milioane de lei. Politele obligatorii RCA au generat subscrieri de 17,55 milioane de lei. Pentru 2006, Jantea a afirmat ca, pe segmentul asigurarilor generale, managementul societatii si-a propus o crestere de aproximativ 40% a volumului de prime brute subscrise. "Pe segmentul asigurarilor de viata, activitatea va fi preluata de BCR Asigurari de Viata", a spus Jantea.

Potrivit reprezentantilor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, piata interna a asigurarilor a atins, la finele anului 2005, un volum total al primelor brute subscrise de 1,1-1,2 miliarde de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri