Societatea de credit de consum Provident Financial din Marea Britanie a deschis saptamana trecuta un birou in Bucuresti si a inceput recrutarile pentru activitatea de pe piata romaneasca, potrivit unui anunt al companiei. Compania activeaza in domeniul creditelor de consum, al finantarii achizitiilor de masini si al asigurarilor auto, in Marea Britanie, Cehia, Ungaria, Polonia si Slovacia.

Potrivit datelor firmei, pierderile legate de infiintarea biroului si inceperea activitatii din Romania au fost evaluate pentru anul 2006 la trei milioane de lire sterline (circa 4,4 milioane de euro). Biroul din Bucuresti este o operatiune pilot si va avea ca obiect de activitate acordarea de credite de consum pentru persoane fizice, pe termen scurt. "Piata romaneasca este o piata cu o crestere extrem de rapida adiacenta cu celelalte state din Europa Centrala in care suntem deja prezenti. Am facut mai multe cercetari si cu o populatie de 22 de milioane de locuitori, Romania ofera un potential semnificativ", se arata intr-un comunicat al companiei, dat publicitatii in cursul lunii ianuarie.

Cele mai recente date financiare ale companiei arata ca, la jumatatea anului trecut, veniturile Provident Financial au depasit 663 milioane lire sterline (circa 966 milioane de euro), iar profitul net s-a situat la 58,6 milioane de lire sterline (aproximativ 85,4 milioane de euro).

Pe piata creditului de consum din Romania activeaza societatile Credisson, preluata de un fond al BNP Paribas in aprilie 2005, Estima Finance (Ralfi) - lansata de Fondul Romano-American de Investitii si lantul de magazine Domo, Euroline Retail Service, companie controlata de Eurobank Card (Grecia) si BancPost, precum si BRD Finance.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri