Sectorul imobiliar din Romania este inca intr-o stagnare relativa, iar bancile vor continua probabil sa fie prudente in activitatea de creditare, data fiind proportia de imprumuturi neperformante din portofoliile acestora, potrivit unui studiu al companiei de consultanta KPMG.
"In Romania, sectorul imobiliar este inca intr-o situatie de stagnare relativa, iar bancile vor continua, probabil, sa fie prudente in activitatea de creditare, data fiind proportia de credite neperformante din portofoliile acestora, dupa cum reiese din sondaj", a declarat Ori Efraim, partener si coordonatorul Departamentului de real estate al KPMG in Romania.

El spune ca exista anumite semne de reinnoire a interesului, in special din partea dezvoltatorilor chinezi.

"Ca in multe alte sectoare, dezvoltatorii chinezi au identificat imediat oportunitatile prezente pe piata romaneasca si acopera anumite goluri lasate de investitorii mai precauti, care au fost mai reticenti fata de pietele emergente dupa 2008", a mai spus Efraim.

Finantarea imobiliara in Europa Centrala si de Est (ECE) a dat semne de revigorare in ultimele 12 luni, dar evolutia pietei continua sa ramana incerta. Comparativ cu anul 2010, a avut loc o crestere considerabila a tranzactiilor imobiliare, insa aceste investitii au fost extrem de diferite, in functie de tara si clasa de active.

KPMG a realizat un sondaj in randul unui numar de peste 50 de banci din regiune pentru a evalua perspectivele finantarii bancare a sectorului imobiliar in ECE.

Comparativ cu anul 2010, un numar mult mai mare de banci din toate tarile considera ca, in majoritatea cazurilor, creditele neperformante pot fi gestionate cu succes prin restructurare. Bancile sunt interesate mai mult de restructurarea creditelor neperformante decat de executarea acestora si continua sa prefere finantarea proiectelor generatoare de venit in locul celor de dezvoltare.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri