Cotatiile monedei nationale oscilau usor sub 4,33 lei/euro la finalul sesiunii interbancare, intr-o piata cu transferuri reduse, setimentul pozitiv fiind sprijinit de adoptarea planului anticriza de catre liderii din zona euro.
BanIn jurul orei 16:30, schimburile se perfectau la 4,3280 - 4,3295 lei/euro, aproape de nivelul de la inchiderea sesiunii precedente, cand euro era cotat la 4,3275 - 4,3300 lei, informeaza Mediafax.

Potrivit dealerilor, leul s-a depreciat insa dupa inchiderea sesiunii locale, pana la 4,34 lei/euro, din cauza temerilor ca summit-ul UE de miercuri ar putea sa nu aduca un plan concret.

Primele tranzactii ale zilei au fost perfectate la 4,3330 lei/euro, iar in prima ora de transfer cursul a coborat treptat si a atins un minim de 4,32 lei/euro.

In prima parte a zilei, cursul a fluctuat usor sub 4,33 lei/euro, pentru ca in a doua parte a sedintei paritatea sa depaseasca pentru scurt timp acest nivel, atingand un maxim de 4,3345 lei/euro.

Bursele europene au crescut la maximul ultimelor 12 saptamani, iar valutele din regiune au afisat avansuri de pana la 1,2%, datorita acordului care parea amenintat inaintea summit-ului de divergentele profunde dintre Germania si Franta pe mai multe chestiuni.

Liderii zonei euro au decis la Bruxelles reducerea datoriilor Greciei cu 100 miliarde euro, cresterea fondului UE de sustinere a statelor aflate in dificultate la 1.000 miliarde euro si recapitalizarea bancilor europene cu 106 miliarde euro.

"Jucatorii digera inca vestile de la summit, incercand sa descopere eventuale slabiciuni, asa cum s-a mai intamplat dupa aflarea unor vesti pozitive din zona euro. Atentia urmeaza sa se indrepte, in curand, spre celelalte state cu un grad de indatorare ridicat, respectiv catre Italia si Spania", a spus dealerul unei banci.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat joi un curs de referinta de 4,3288 le/euro, cu 0,14 bani peste nivelul precedent. Banca centrala a publicat, miercuri, o paritate de 4,3274 lei/euro.

In schimb, leul a castigat teren in raport cu moneda americana, iar referinta s-a plasat la 3,0897lei/euro, cu 1,38 bani sub paritatea de miercuri, de 3,1035 lei/dolar.

Pentru francul elvetian, referinta a coborat cu 1,55 bani, la 3,5320 lei/euro, de la 3,5475 lei/franc.

Dobanzile afisate joi dimineata de bancile comerciale pentru plasamentele cu scadenta la o zi au scazut usor, de la 5,19% - 5,69% la 5,16 - 5,66%. De asemenea, dobanzile afisate pentru sumele plasate pe termen de o saptamana au coborat de la 5,51% - 6,01% la 5,49 - 5,99%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri