Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat vineri ca, in contextul international actual, bugetul pe 2012 trebuie sa fie prudent, iar Romania nu trebuie sa cada in capcana unui deficit mai mare de 3%.
"Se pune intrebarea ce vom face in 2012 legat de buget. Trebuie sa fim prudenti, contextul international spune ca trebuie sa fim prudenti. Consolidarea fiscala trebuie sa continue si trebuie sa iesim din procedura de deficit excesiv. Trebuie sa analizam la ce deficit ne ducem in 2012", a spus Ialomitianu, citat de Mediafax.

El a explicat ca, daca pana acum Romania lua imprumuturi pe termen mediu cu dobanzi reduse, in prezent costurile sunt mai mari.

"Am avut o situatie favorabila. Luam imprumuturi pe termen mediu cu dobanzi reduse. Contextul internatioal s-a schimbat si acum luam imprumuturi pe termen scurt cu dobanzi mai mari. Nu trebuie sa cadem in capcana unui deficit mai mare de 3% si sa-l cheltuim cu dobanzile. Politica de investitii va continua in 2012, vrem sa dam mai multi bani pentru investitii", a mai spus ministrul Finantelor.

Reducerea deficitului bugetar la sub 3% anul viitor este asumata de Guvern in acordul cu FMI si Uniunea Europeana, fiind si o conditie de inchidere a procedurii de deficit excesiv inceputa de Comisia Europeana impotriva Romaniei in 2009. Pentru acest an, deficitul bugetar nu trebuie sa treaca de 4,4% din PIB.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri