Millennium Bank Romania si-a redus pierderile cu 25,8% in primele noua luni, de la 18,2 milioane de euro anul trecut la 13,5 milioane de euro, potivit grupului financiar portughez care controleaza banca.
In primul trimestru, divizia din Romania a avut o pierdere de 6,4 milioane de euro, urmata de un rezultat negativ de 3,7 milioane de euro in trimestrul al doilea, potrivit Mediafax.

Veniturile din operatiuni bancare ale Millennium Romania au crescut cu 23% in primele noua luni, de la 18,8 milione de euro la 23,1 milioane de euro, se arata in raportul financiar al grupului Millennium Bcp.

Costurile operationale au scazut in intervalul analizat cu 2%, de la 30,6 milioane de euro la 30 milioane de euro.

Soldul brut al creditelor a crescut cu 8,4% in primele noua luni, de la 344 milioane de euro in decembrie la 373 milioane de euro in septembrie. Fata de 322 milioane de euro in septembrie anul trecut, avansul a fost de 15,7%.

Depozitele clientilor au scazut la 250 milioane de euro, cu 11%, fata de 282 milioane de euro in decembrie. In septembrie anul trecut, depozitele se situau la 253 milioane de euro.

Reteaua de sucursale a ajuns la 66 de unitati, de la 74 la sfarsitul anului trecut, in timp ce numarul de angajati a coborat de la 731 la 694 in acelasi interval.

Profitul la nivel de grup a scazut cu 73% in primele noua luni, la 59,4 milioane de euro, din cauza pierderilor cauzate de expunerea pe Grecia si a creditelor neperformante in Portugalia. Analistii consultati de Reuters anticipau un castig de 66 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri