Romania are un potential de crestere economica de 2-2,5% anul viitor, intrucat a imbunatatit fundamentele in ultimii doi-trei ani, motoarele ramanand industria, serviciile si agricultura, desi cel din urma sector are volatilitati, apreciaza directorul general al ING Bank Romania, Misu Negritoiu, citat de Mediafax.
"Cred ca Romania este mai matura, inclusiv la nivel politici se constientizeaza niste procese, si cred ca a avut si un oarecare noroc, eu il numesc noroc, cu programul cu FMI in ultimii doi-trei ani si are elementele de baza ale unei cresteri economice modesta, moderata. Cred in 2%, 2-2,5%", a spus Negritoiu, intr-o editie speciala a emisiunii "Dupa 20 de ani", difuzata de ProTv.

In opinia oficialului ING, Romania prezinta in continuare elemente de crestere economica si ramane a doua piata in Europa Centrala si de Est, cu 22 de milioane de locuitori.

"Romania a revenit la echilibrele macroeconomice. In continuare ne bazam pe servicii, pe industrie si agricultura, cu gradul de volatilitate pe care il are agricultura in Romania. Problema Romaniei este cum sa depaseasca acest stadiu, intri intr-o faza de crestere moderata care mai degraba nu este scadere. Problema e ca trebuie sa faci un salt dincolo, noi inca nu l-am facut", a conchis Negritoiu.

Presedintele Traian Basescu a declarat joi ca estimarea de crestere economica pentru anul viitor se plaseaza intre 1,7% ti 2,7%.

Proiectia Guvernului pentru acest an indica un avans al PIB de 1,5%.

Seful statului a afirmat, joi, dupa o intalnire cu delegatia FMI, BM si CE, ca este de parere ca in acest an cresterea economica va trece de 2%, ramanand insa de vazut datele care vor fi inregistrate in ultimul trimestru.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri