Daunele platite de Astra Asigurari, liderul pietei romanesti de profil, pe segementele RCA si CASCO au inregistrat o crestere cu 30% in primele 9 luni ale anului 2011, comparativ de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat compania.
Cuantumul daunelor a crescut de la 342, 6 milioane de lei in 2010 la 445,5 milioane de lei in 2011.

Pe segmentul RCA, daunele platite de companie, in primele 9 luni ale anului 2011, au fost de 283 de milioane de lei (peste 62.000 de dosare solutionate), iar pe segmentul CASCO au fost de 162 de milioane de lei (mai mult de 42.000 de dosare solutionate).

Astra Asigurari a deschis recent un Centrul de Daune pentru reteaua teritoriala din zona de Vest si a lansat platforma proiect a Biroului de Programare a Reparatiilor din aceasta zona.

In acelasi timp, Astra Asigurari a lansat o aplicatie gratuita pentru toti clientii posesori ai unui dispozitiv de tip iPhone, iPad sau iPod. Aplicatia ofere clientilor sai acces rapid la informatii utile cum sunt procedurile de urmat in caz de dauna (cu posibilitatea apelarii directe a call center-ului, asistenta rutiera, asistenta in afara tarii), acces la cele mai importante produse ale companiei cu posibilitate de emitere telefonica sau emitere on-line a politelor RCA, CASCO, de calatorie si locuinte. De asemenea, cu ajutorul hartii interactive, clientii companiei pot afla care este cea mai apropiata agentie sau sucursala Astra, in functie de locul in care sunt in momentul respectiv.

Astra Asigurari, liderul pietei romanesti de profil, a incheiat anul 2010 cu un volum al primelor brute subscrise totale in valoare de 1.083.209.476 lei, in crestere cu 34% fata de anul 2009.

Daunele platite de Astra Asigurari, in 2010, au inregistrat o crestere cu 61% fata de 2009, de la 328 milioane de lei, la 527 milioane de ei.

Compania a intrat pe piata din Ungaria in toamna anului 2010, inaugurand sucursala Astra Biztosito de la Budapesta, unde va subscrie pentru inceput pe segmentele RCA, property si Casco.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri