Compania Omniasig Vienna Insurance Group (VIG) a inregistrat in primele noua luni din 2011 un volum de prime brute subscrise de 618,34 milioane de lei, conform standardelor IFRS, in scadere cu 14,52% comparativ cu perioada similara a anului 2010.
Evolutia primelor brute subscrise de companie au fost in concordanta cu evolutia intregii piete a asigurarilor din Romania, care a scazut dupa primele trei trimestre din acest an, cu 3,7%. Valoarea daunelor platite de Omniasig la 9 luni a fost de 449,28 milioane de lei.

"Ca urmare a contractarii volumului de prime brute subscrise in primele noua luni ale anului 2011 si, totodata, a cresterii daunalitatii in special pe asigurarile de raspundere civila obligatorie (RCA), rezultatele financiare ale companiei s-au deteriorat, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. In acest context, managementul companiei a continuat si a intensificat masurile de optimizare si reducere a costurilor de administrare, in vederea eficientizarii activitatii", se arata in comunicatul companiei.

In primele noua luni ale anului trecut, Omniasig a subscris cu 15,68% mai putine prime, in suma de 723,39 milioane de lei. Totodata, compania a inregistrat in primele trei trimestre din 2010 un profit brut de 21,38 milioane de lei.

Asigurarile auto detin in continuare ponderea cea mai mare in portofoliul companiei, respectiv de 75%. Dintre acestea, linia asigurarilor facultative Casco a continuat in acest interval sa se contracte, valoarea primelor brute subscrise fiind cu 34% mai mica decat in aceeasi perioada a anului trecut, respectiv de 233,22 milioane de lei. In consecinta, si daunele platite pe acest segment au fost in scadere, cu 24,53%, inregistrand o valoare de 261 milioane de lei.

Asigurarile de raspundere civila auto obligatorie (RCA) au atins o valoare a primelor brute subscrise de 235,96 milioane de lei, cu 30,86% mai mult decat in perioada similara a anului 2010, insa ritmul de subscriere a scazut incepand cu luna iulie 2011, ca urmare a adaptarii tarifelor la cresterea substantiala a daunalitatii pe acest segment de asigurari. Si valoarea daunelor platite pe aceasta linie a crescut, pana la 148,87 milioane de lei.

Asigurarile tip Property (ramura asigurarilor de incendiu si calamitati naturale) au inregistrat in aceste noua luni ale anului o valoare a primelor brute subscrise de 91,40 milioane RON. Valoarea daunelor platite pe acest segment a evoluat ascendent, atingand suma de 19,20 milioane de lei.

Asigurarile agricole si-au mentinut ritmul de crestere, atingand o valoare a primelor brute subscrise de 8,33 milioane RON. Tot o crestere au inregistrat si daunele platite pe acest segment, acestea ajungand la valoarea de 4,39 milioane de lei.

Cresteri au fost inregistrate pe segmentul asigurarilor de mijloace de transport navale - au crescut cu 16,26% fata de perioada similara a anului trecut, ajungand la o valoare a primelor brute subscrise de 5,40 milioane de lei.

Asigurarile de accidente si boala (inclusiv de munca si boli profesionale) - au atins o valoare a primelor brute subscrise de 5,91 milioane de lei, cu 49,29% mai mult decat in perioada similara a anului trecut. Si valoarea daunelor platite pe acest segment a crescut semnificativ, pana la 3,14 milioane de lei.

Asigurarile de asistenta turistica - au inregistrat o valoare a subscrierilor de 3,92 milioane RON, cu 49,50% mai mult decat in perioada similara a anului precedent.

Omniasig va fuziona cu BCR Asigurari, conform deciziei Vienna Insurance Group, actionarul majoritar al ambelor companii, urmand ca ulterior, noua compania de asigurari sa devina liderul pietei, in functie de volumul primelor brute subscrise.

Omniasig activeaza pe piata asigurarilor din Romania din anul 1995, iar 10 ani mai tarziu, compania a devenit membra a Vienna Insurance Group. Vienna Insurance Group (VIG) este prezenta pe piata austriaca impreuna cu Wiener Städtische Versicherung, cu Donau Versicherung si cu Sparkassen Versicherung.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri