Cornelia Aurelia Coman, director general ING Asigurari de Viata, apreciaza ca in noua economie lectiile invatate in decursul ultimilor ani vor determina o abordare mai responsabila a viitorului, atat la nivel personal al fiecaruia dintre noi, cat si al mediului de afaceri.
Cornelia Aurelia Coman (foto), 36 de ani, este responsabila in cadrul ING Asigurari de Viata de coordonarea celor cateva sute de angajati ai companiei, care administreaza active in valoare de peste 1 miliard de euro pentru clientii de asigurari de viata si pensii.

"Pentru mediul de business, existenta in noua realitate economica impune un demers continuu de adaptare, recalibrarea realista a asteptarilor de business, anticiparea si adaptarea la schimbarile si nevoile consumatorilor si cresterea beneficiilor oferite acestora, imbunatatirea eficientei operationale, atentia sporita la costuri, intarirea echipelor si administrarea eficienta a cash-flow-ului. Acestea sunt, cred eu, cateva dintre noile “reguli ale jocului”, la fel de importanta fiind insa intelegerea faptului ca acestea se schimba permanent, iar vigilenta in anticiparea schimbarilor este esentiala", a spus ea.

La modul general, directorul general ING Asigurari de Viata apreciaza ca lectiile invatate in decursul ultimilor ani vor determina o abordare mai responsabila a viitorului, atat la nivel personal al fiecaruia dintre noi, cat si al mediului de afaceri. "Observam, de exemplu, in perioada recenta, o maturizare mai accelerata in randul consumatorilor de asigurari de viata, in conditiile in care realitatile ultimilor ani au contribuit la constientizarea nevoii de protectie si de planificare financiara a viitorului. In mod similar, oamenii au inteles ca nu se pot astepta ca statul sa le asigure un trai decent la pensie, si ca este necesara si o componenta solida de economisire privata".

In opinia sa. aceste tendinte se vor consolida pe viitor, odata ce situatia economica se va stabiliza si veniturile populatiei vor reincepe sa creasca, iar disciplina financiara si planificarea solida pe termen lung vor deveni, treptat, coordonate tot mai importante ale noii realitati economice in care evoluam. "Nu in ultimul rand, noua economie ar trebui sa insemne si un Stat mai eficient, reformat, cu o disciplina financiara solida si o influenta pozitiva asupra mediului de business, mai ales in conditiile in care evenimentele ultimilor ani au facut ca statele, in general, sa ajunga sa aiba o influenta substantiala in economie", sustine directorul general al ING Asigurari de Viata.

Tototdata, dezvoltarea noii economii va depinde in buna masura de dezvoltarea pietei de capital, care va depinde, la randul ei, atat de numarul instrumentelor ce vor fi listate cat si de diversitatea domenilor in care activeaza emitentii acestora. Piata de capital va trebui sa ofere oportunitati mult mai mari societatilor de asigurari, fondurilor de pensii sau mutuale, in a investi in noua economie.

Wall-Street.ro, cel mai citit cotidian online de business din Romania, s-a relansat sub sloganul “Pentru o noua economie”. Traim intr-o economie in care totul este in schimbare. Este vorba despre noua economie. Provocarile trebuie innoite permanent!

"Mediul online, si implicit mass-media online, sunt in opinia sa unul dintre promotorii acestei noi realitati la care incercam acum cu totii sa ne adaptam, contribuind la propagarea rapida a unor noi repere si valori de business. Din acest punct de vedere, repozitionarea wall-street.ro este o decizie inspirata, care denota o data in plus rolul asumat – acela de a identifica si transmite cititorilor dvs. cele mai noi informatii de business, tendinte si schimbari survenite in mediul de afaceri local si international", a spus Cornelia Coman. "In plus, cred ca sunt extrem de interesanate acele articole care trateaza evenimentele din unghiuri mai putin abordate de alte tipuri de publicatii, articole bine documentate, solide, care semnaleaza tendinte si perspective adeseori omise. Nu in ultimul rand, cred ca in afluxul de stiri exagerat de pesimiste uneori, o sursa de informare obiectiva, care sa aduca in prim plan si o alta perspectiva, poate avea mare succes".

Crestere de 7% a activelor administrate in 2011

Activele administrate de olandezii de la ING in Romania pe segmentul de asigurari si pensii private au ajuns la 4,5 miliarde de lei (1 miliard de euro), la sfarsitul lunii septembrie 2011. Defalcat, pe segmentul de asigurari de viata, valoarea activelor financiare in administrare s-a situat la nivelul de 2,1 miliarde de lei la sfarsitul lunii septembrie 2011, in crestere cu 7% fata de aceeasi perioada a anului precedent, in timp ce, volumul de prime brute subscrise a fost 407,5 milioane de lei, in usoara crestere fata de cel inregistrat in septembrie 2010 (404,4 milioane de lei), pe fondul diminuarii numarului de contracte cu prima unica.

Compania a inregistrat un profit brut de 25,5 milioane de lei, superior celui bugetat, dar mai redus comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent (46 milioane de lei). In totalul politelor subscrise de ING in primele noua luni din 2011, asigurarile de tip traditional detin o pondere de 65%, in crestere cu 5 procente fata de perioada similara din 2010. In acelasi timp, valoarea beneficiilor platite de ING in pentru evenimente asigurate si contracte ajunse la maturitate a fost de 47 milioane de lei, cu peste 21% mai mare fata de intervalul similar din anul precedent.

ING Asigurari de Viata este cel mai mare asigurator de profil pe piata locala. Infiintata in 1997, compania este membra a grupului olandez ING, prezent in Romania si prin ING Bank si ING Fond de Pensii SAFPAP. Societatea administreaza fondurile de pensii facultative ING Activ si ING Optim, ale caror active nete se ridicau la 180,8 milioane de lei la finele lunii iulie.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri