Bancile au amanat reorganizarile in momentul in care criza a izbucnit, intrucat aveau estimari optimiste cu privire la situatia economica, dar realitatea a aratat contrariul, astfel ca 2012 s-ar putea sa fie anul restructurarilor bancare cu adevarat, a precizat vicepresedintele Volksbank, Lucian Cojocaru.
“In 2008, cand a cazut Lehman Brothers, primeam asigurari ca in Romania nu se va intampla nimic. In 2009, toata lumea era convinsa ca in 6 luni se termina criza, mai ales ca era in discutie un acord cu FMI. Nu te apuci sa restructurezi ceva daca crezi ca lucrurile vor merge catre bine. Modul de business din prezent este diferit fata de cel din 2008. Bancile nu s-au restructurat inca, dar sunt convins ca anul viitor va fi cel al restructurarilor”, a explicat Cojocaru.

El a spus ca in materie eficienta a retelei, Volksbank mai are de lucru si ca restructurarea sucursalelor bancii se va finaliza pe la mijlocul anului viitor. Oficialul a aratat ca Volksbank a inchis de la inceputul anului 47 de unitati, ajungand in prezent la 135 de sucursale.

“De la relansarea Volksbank in luna octombrie a acestui an, toata zona de business a bancii a fost refacuta din temelii. La nivel de unitati, vrem sa mai inchidem cateva in perioada urmatoare. Reteaua o evaluam in functie de profitabilitate si de potentialul de piata”, a mentionat Lucian Cojocaru.

El a adaugat ca Volksbank a oferit din octombrie si pana in prezent cateva sute de credite pe zona de retail, de tip overdraft. Tot in aceasta perioada banca a incheiat 1.500 de planuri de economii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri