Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor ar face obiectul unor anchete judiciare desfasurate de catre Directia Nationala Anticoruptie in dosarul 254/2010 in urma plangerii din iulie 2010 formulata de societatea Capital & Alliance Insurance Broker (CAIB) impotriva institutiei "pentru acte de coruptie in relatie cu Allianz Tiriac Asigurari", potrivit unui document al CAIB.

Raspuns CDep

Adresa CAIB

UPDATE, declaratie CSA: Referitor la solicitarea dumneavoastra privind pozitia Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor fata de acuzele brokerului SC Capital & Alliance Insurance Broker SRL, facem urmatoarele precizari:

Pana in acest moment, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor nu a luat la cunostinta ca ar exista o ancheta judiciara desfasurata de catre Directia Nationala Anticoruptie.

In ceea ce priveste acuzatia brokerului mai sus mentionat referitoare la “actele de coruptie ale Consiliului CSA in relatie cu SC Allianz Tiriac Asigurari SA, mentinand/permitand in mod nepermis desfasurarea de catre SC Allianz Tiriac Asigurari SA a unei activitati ilicite de natura economica.”, precizam:

In baza prerogativelor legale, CSA deruleaza, in permanenta, demersuri de supraveghere a situatiilor financiare si control asupra activitatii tuturor asiguratorilor. Asemenea demersuri de supraveghere si control au vizat, evident, si compania la care faceti referire. Rezultatele actiunilor de control au evidentiat ca activitatea acestei societati se realizeaza cu respectarea legislatiei in vigoare. Din punctul nostru de vedere, astfel de acuzatii trebuie privite cel putin cu rezerve, in conditiile in care sunt facute fara a avea vreun suport real si fiind, foarte probabil, grevate de subiectivism. CSA va continua sa iti exercite cu maxima seriozitate atributiile, potrivit legislatiei in vigoare.


In luna iulie 2010, societatea Capital & Alliance Insurance Broker (CAIB) a formulat o plangere catre DNA impotriva Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor pentru presupuse "acte de coruptie in relatie cu Allianz-Tiriac Asigurari", institutia statului "mentinand" desfasurarea de catre compania de asigurari "a unei activitati ilicite de natura economica". Initial brokerul, a carui autorizatie de functionare a fost suspendata temporar de CSA in 2009, a formulat in data de 22 septembrie a aceluiasi an o petitie Comisiei pentru Cercetarea Abuzurilor, Coruptiei si pentru Petitii din Camera Deputatilor, impotriva deciziei de suspendare dictata de arbitrul asigurarilor.

Incepand cu data de 28 septembrie 2011, conducerea CSA este asigurata de un nou Consiliu, printre care si presedintele acestuia, in contextul in care o parte dintre mandate de cinci ani (din 2006) ale membrilor vechi s-au incheiat sau nu au fost realesi.

"Impotriva noastra s-a luat o decizie nedreapta de suspendare temporara a activitatii, decizie care este in continuare in vigoare dupa 3 ani, prentru presupuse prime nedecontate de noi catre Alianz-Tiriac Asigurari. In acesti trei ani care au trecut de la suspendare nici un document, atat din partea CSA cat nici din partea unei instante nu a demonstra acuzele aduse. Inclusiv Allianz a formulat o actiune de faliment impotriva noastra care i-a fost refuzata. Acum, asteptam termenul de judecata din noiembrie anul viitor", a declarat Cristian Anghel, directorul general al brokerului de asigurare, pentru wall-street.ro.

In perioada 02-13 februarie 2009 reprezentantii CAIB s-au intalnit cu Allianz Tiriac in incercarea de a face o conciliere, dar potrivit brokerului "nu s-a identificat nici o suma nedecontata de catre broker, iar Allianz Tiriac a decis sa opreasca concilierea in mod nejustificat, dupa doar 2 saptamani de lucru. Ulterior, pe 18 februarie 2009 Allianz Tiriac s-a adresat instantei de faliment solicitand aceleasi sume reclamate la CSA ca fiind nedecontate de CAIB, dar pe 04 decembrie 2009 instanta s-a pronuntat impotriva cererii Allianz Tiriac (dosarul 1678/3/2009), asiguratorul neputand dovedi creante nici macar pentru o valoare de 10.000 RON (suma minima necesara la acea data pentru a se declansa procedura de faliment)". (Citeste mai mult despre cauza invocata de CAIB in documentele anexate)
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri