Pretul minim pe care il poate plati un sofer roman pentru reinnoirea politei RCA in aceasta iarna este cu aproximativ 15% mai mic decat la sfarsitul anului trecut, conform unui studiu al Safety Broker, realizat prin intermediul casco-ieftin.ro.
“Desi preturile din aceasta perioada indica scaderi, preconizam o majorare a tarifelor de aproximativ 20 de procente pe parcursul anului urmator ca urmare a faptului ca asiguratorii platesc despagubiri considerabile pentru acest tip de polita. Mai mult decat atat, compensatiile pentru vatamari corporale si deces, precum si cele platite pentru daune morale in baza politelor de raspundere civila auto obligatorie au crescut semnificativ in ultimul an”, a declarat Viorel Vasile (foto), managing partner, Safety Broker.

Pentru incheierea politei pe o perioada de un an, cele mai mari scaderi de preturi pentru persoanele fizice au fost consemnate pe segmentul de motorizare 1.400 – 1.600 cm3, de aproximativ - 19%. In aceasta categorie se incadreaza autovehicule precum Dacia Logan, Skoda Fabia, Opel Astra, Ford Focus, Hyunday i30 sau Volswagen Golf.

Pentru persoanele fizice, calculul tarifelor a fost realizat pe baza preturilor minime oferite de companiile de asigurari pentru fiecare categorie de motorizare, luandu-se in considerare un asigurat fara daune, cu varsta peste 30 de ani, din mediul urban.

Pentru persoanele juridice, masinile cu motorizari de peste 2.000 cm3 au beneficiat de cele mai mari reduceri ale tarifelor, in cazul incheierii politei RCA pe o perioada de un an. Aici putem include marea majoritate a modelelor BMW, AUDI sau MERCEDES-BENZ, precum si alte masini din gama de lux.

Spre exemplu, tariful pentru un barbat in varsta de 40 de ani din Bucuresti, cu o masina de clasa medie (1.400 – 1.600 cm2) este de 288 lei pe an, in comparatie cu tariful din decembrie 2010, de 359 lei pe an. In aceleasi conditii, tariful RCA poate ajunge pana la 579 lei, in functie de compania de asigurari pentru care opteaza clientul.

In acelasi timp, un tanar in varsta de 21 de ani din Bucuresti, avand in proprietate o masina similara, plateste 384 lei/an pentru asigurarea RCA-ul, cu aproximativ 25 lei mai putin decat anul trecut. In functie de asiguratorul ales, pretul politei poate ajunge si pana la 1.867 lei pentru o perioada de un an. Pe de alta parte, daca acesta detine o masina peste medie va plati cu circa 141 lei mai mult decat anul trecut pentru asigurarea RCA, incepand de la 642 lei pe an.

Safety Broker a realizat in primele noua luni ale anului curent un volum de prime intermediate de 16,85 milioane de euro, in crestere cu 100,99% raportat la ianuarie-septembrie 2010. In perioada mentionata, asigurarile auto si property au generat insumat 94,98% din afacerile companiei. Astfel, portofoliul Safety Broker a fost alcatuit in proportie de 50,67% din asigurari RCA, 26,19% - asigurari auto CASCO, 13,17% - asigurari de incendiu si calamitati naturale, respectiv 4,96% - asigurari de daune la proprietati.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri