Compania Allianz-Tiriac Asigurari, locul II in piata de profil la sfarsitul trimestrului trei din 2011, a lansat o polita de asigurare a locuintei incepand cu luna decembrie 2011, disponibila numai prin intermediul portalului allianzdirect.ro, ce poate fi achizitionata in trei versiuni.
Solutia de asigurare a locuintei, denumita Casa Direct, ofera trei pachete diferite de asigurare - Economic, Optim si Extra. Pachetele Economic si Optim sunt standardizate. Primul ofera protectie pentru imobil impotriva riscurilor de baza (incendiu, explozie, trasnet etc.), a celor catastrofice si pentru daune produse de inundatia provocata de apa de conducta.

La al doilea (Optim) sunt, in plus, asigurate bunurile din locuinta, iar proprietarul detine protectie pentru raspundere civila fata de terti. In cazul alegerii variantei Casa Direct Extra, clientul isi „construieste” singur pachetul de protectie si limitele de acoperiri corespunzator nevoilor individuale. Astfel, clientii care opteaza pentru pachetul Extra pot decide limitele acoperirii pentru urmatoarele riscuri: inundatie de la apa de conducta, bunuri casabile, avarii accidentale la instalatiile cladirii, bunuri din locuinta si raspundere civila legala.

Pentru pachetul de baza Economic, un client posesor al unui apartament in Bucuresti, sectorul 3, de exemplu, cu suprafata de 54 mp, construit in anul 1979, va plati anual pentru o suma asigurata de 50.000 euro o prima de asigurare de 100 euro (cu plata in 2 sau 4 rate). Prima de asigurare poate fi platita trimestrial, semestrial sau anual, in acest din urma caz contractantul beneficiind de o reducere de 10%. Suplimentar, clientii beneficiaza de reduceri de prima ce pot ajunge cumulat pana la 8%, in cazul in care detin sau achizitioneaza odata cu asigurarea Casa Direct si polite Casco si / sau RCA emise de Allianz-Tiriac.

Allianz-Tiriac Asigurari, locul II in piata de profil, a subscris, in intervalul ianuarie-septembrie, prime de 672 milioane de lei, in scadere cu 16% fata de perioada similara a anului 2010, iar daunele platite au coborat cu 25,2%, la 438,33 milioane de lei.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri