BCR Asigurari isi va reduce capitalul social cu 80,2 milioane de lei, la 43,19 milioane de lei, pentru acoperirea pierderilor inregistrate inainte de fuziunea cu Omniasig Vienna Insurance Group, si va prelua denumirea societatii absorbite dupa incheierea procesului, in aprilie 2012.
Societatea a incheiat anul 2010 cu un profit net de 1,2 milioane de lei, de la pierderi de 55,5 milioane de lei in urma cu un an, aproape de 10 ori mai ridicate decat in 2008, potrivit Mediafax.

"La 30 septembrie, directoratul BCR Asigurari a decis convocarea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor BCR Asigurari Vienna Insurance Group pe a carei ordine de zi se afla propunerea aprobarii reducerii capitalului social cu 80,2 milioane de lei, de la 123,39 milioane de lei la 43,19 milioane de lei, prin reducerea valorii nominale a actiunilor de la 10 lei/actiune la 3,5 lei/actiune, pentru acoperirea pierderilor contabile acumulate", se arata in proiectul de fuziune publicat in Monitorul Oficial.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, valabile la 2 decembrie, BCR Asigurari are un capital social de 123,39 milioane de lei si este controlata de grupul Vienna Insurance Group (Austria) - 95,94%, Banca Comerciala Romana - 1% si mai multe persoane fizice - 3,06%.

Grupul austriac controleaza si Omniasig Vienna Insurance Group, unde detine o participatie de 98,56%, ceilalti actionari fiind Banca Comerciala Romana - 0,17% si mai multe persoane fizice si juridice - 1,27%. Omniasig are un capital social de 206,48 milioane de lei.

Omniasig valoreaza de cinci ori mai mult ca BCR Asigurari

Omniasig a fost evaluata la 996,22 milioane de lei (circa 230 milioane de euro) inainte de fuziunea cu BCR Asigurari, care, la randul ei, valoreaza 207,76 milioane de lei (47,6 milioane de euro), potrivit proiectului de fuziune publicat in Monitorul Oficial.
Cifrele in lei reprezinta evaluarea CMF Consulting Bucuresti, evaluator ANEVAR.

"Valoarea globala a ambelor societati a fost determinata de evaluator pe baze comparabile, utilizand metoda fluxurilor de numerar actualizate, bazata pe previziunile financiare pentru anii 2011-2015 si valoarea terminala calculata in perpetuitate ca extrapolare a previziunii pentru anul 2015", potrivit documentului.

Prima de fuziune a fost stabilita la 789,15 milioane de lei.

"Prima de fuziune este suficienta pentru a prelua rezerva legala, rezerva de reevaluare si a rezervelor, reprezentand surplusul realizat din rezerve din reevaluare ale Omniasig la data de 30 iunie 2011, in suma totala de 68.614.541 lei", se mai spune in document.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri