Moneda nationala s-a apreciat in prima parte a sesiunii interbancare, astfel ca BNR a anuntat un curs de referinta cu 0,8 bani mai redus, de 4,3045 lei/euro, ajungand astfel la cel mai redus nivel de la sfarsitul lunii septembrie.
Un curs inferior celui de miercuri a fost afisat de BNR la 29 septembrie, de 4,2984 lei/euro, potrivit Mediafax.

Banca centrala a publicat marti un curs de schimb de 4,3125 lei/euro.

Leul a continuat sa se aprecieze si in raport cu dolarul, iar referinta BNR a coborat cu 1,66 bani, la 3,2787 lei/dolar. Pentru moneda elvetiana, cursul de referinta a scazut cu 1,3 bani, la 3,5289 lei/franc.

La deschidere, euro era cotat la 4,3120 - 4,3140 lei, in scadere usoara fata de nivelul de la finalul sesiunii precedente, cand operatiunile se realizau la 4,3160 - 4,3170 lei/euro.

In parte a sedintei, cursul a coborat treptat, iar in jurul orei 13:00 schimburile se perfectau in jurul nivelului de 4,3050 lei/euro.

Analistii bancii JPMorgan anticipeaza ca leul se va aprecia cu 3% "in urmatoarele zile si saptamani", cursul urmand sa coboare la 4,2 lei/euro, datorita schimbarii standardelor de contabilitate pentru banci, care va determina institutiile financiare sa schimbe volume mari de valuta in moneda locala.

Dobanzile practicate pentru plasamentele cu scadenta la o zi au continuat sa coboare, ajungand la 1,84 - 2,34%, intrucat perioada de constituire a rezervelor minime obligatorii de catre banci se apropie de final. Totodata, vanzarile de euro din precedentele sedinte au adus un surplus de lei in piata, potrivit dealerilor.

Randamentele pentru sumele plasate pe termen de o saptamana au coborat de asemenea usor, de la 5,16 - 5,66% la 5,02 - 5,52%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri