Oferirea unui plus de dobanda persoanelor care isi constituie depozite prin internet banking reprezinta una dintre cele mai bune metode de a atrage clienti noi, a precizat, pentru wall-street.ro, Florentina Mihai, Director Canale Alternative la Millennium Bank.
“Prin internet banking, clientul isi poate face oricand un depozit, il poate sparge sau poate sa urmareasca evolutia dobanzii. El nu este nevoit sa fuga repede la agentie pentru a face toate aceste operatiuni. Bonusul la depozitele constituite pe internet este oferit pentru a incuraja activarea serviciului, dar si pentru a atrage cat mai multe economii ale populatiei si firmelor”, a explicat Florentina Mihai.

Millennium Bank acorda un bonus de dobanda la depozitul clasic de 0,25%, in cazul economiilor constituite prin internet banking. Astfel, la un depozit in lei pe un an de zile, dobanda standard este de 6,25%, iar daca clientul opteaza sa economiseasca folosind canalul alternativ, randamentul urca la 6,5%. In cazul depozitelor in euro situatia este asemanatoare. La scadenta de un an, dobanda la economiile in euro creste de la 3% la 3,25%.

De altfel, tot mai multe banci ofera bonusuri de dobanda clientilor care isi constituie depozite online. De exemplu, Garanti Bank acorda un plus de 0,5 puncte procentuale la depozitele in lei si de 0,25% la cele in euro. Totodata, Banca Romaneasca ofera un bonus de 0,25% peste dobanda standard la depozitele la termen constituite prin internet banking.

Directorul Canale Alternative de la Millennium Bank spune ca din numarul mediu lunar de tranzactii efectuate la nivelul bancii, 55% sunt realizate prin internet banking. La finele lunii octombrie a acestui an, 70% din cei aproximativ 50.000 de clienti ai bancii au contractat si serviciul de internet banking.

“Romanii prefera pentru tranzactiile mai mari sa mearga in sucursale. Eu cred ca sucursala, chiar daca utilizarea canalelor alternative va creste, va ramane un punct important in relatia cu clientii, mai ales pe partea de consiliere. Cresterea gradului de incredere trebuie sporit prin oferirea unor servicii cat mai transparente clientilor”, a aratat Mihai.

In prima jumatate a anului, valoarea medie lunara a tranzactiilor pe internet banking la Millennium Bank s-a ridicat la 60 milioane lei, pe partea de retail si la 200 milioane lei pe segmentul corporate.

Banca a lansat in luna octombrie o aplicatie de SmartPhone Banking, prin care clientii pot efectua tranzactii direct pe telefoanele mobile. Aplicatia este disponibila pe terminalele mobile Apple si pentru cele care folosesc sistemul de operare Android.

Millennium Bank face parte din cel mai important grup financiar privat din Portugalia, Millennium bcp, si si-a inceput activitatea pe piata romaneasca pe data de 11 octombrie 2007, prin deschiderea simultana a 39 de sucursale, in Bucuresti si in opt orase din tara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri