Dupa trei zile de scaderi generale pe toate segmentele, piata de capital a reusit ieri sa inchida sedinta pe plus. Cel mai mult s-a apreciat indicele BET-C care a inchis la o valoare de 4.744,03, in crestere cu 1,19 %.

Deschiderea sedintei de ieri nu a atenuat inca socul care a existat in piata in sedinta de marti. Cresterile inregistrate de principalele actiuni au fost anemice, analistii considerand ca in acest moment se asista la o stabilizare a cotatiilor inregistrate spre finalul sedintei de marti.
La o ora de la deschiderea pietei, toti indicii pietei inregistrau cresteri usoare, valoarea raportata a tranzactiilor fiind extrem de redusa, adica putin peste 11 milioane de lei noi. Valoarea totala a tranzactiilor inregistrate ieri a fost de peste 70,7 milioane de lei noi (20.237.099 euro, 24.115.899 dolari), pe fondul unui volum de 68,8 milioane de titluri rulate.

Cumparatorii revin pe piata

Cea mai buna lichiditate a fost inregistrata si ieri de segmentul petrolier. Lichiditatea actiunilor Rompetrol Rafinare Constanta era, dupa prima ora, de 1,75 milioane de RON, in timp ce SNP Petrom raporta o lichiditate de 1,3 milioane de lei noi. In ceea ce priveste cotatiile, SNP stagna la nivelul inregistrat la inchiderea sedintei de marti, in vreme ce actiunile RRC castigau in prima ora 2,2 procente (0,0971 RON).
Segmentul SIF-urilor a inceput din nou in penumbra din punct de vedere al interesului investitorilor. Cu toate acestea, cotatia actiunilor celor cinci Societati de Investitii Financiare castiga in prima ora intre 0,5 si 1,2 procente fata de finalul zilei de marti.

Segmentul bancar raporteaza evolutii contrare, actiunile TLV scazand cu 0,7 la suta (1,48), in vreme ce titlurile BRD se apreciau cu 1,6 procente (91,1 RON).

Piata de capital a ramas linistita

A doua parte a sedintei de tranzactionare de ieri a fost caracterizata de acalmie, fara miscari importante, dupa cresterile de cotatie inregistrate in prima jumatate a zilei. Lichiditatea pietei a suferit, insa, o imbunatatire substantiala, chiar daca peste 60 de procente din valoarea acesteia au reprezentat-o tranzactiile Deal efectuate cu actiuni BRD. Singurul emitent lichid care s-a mentinut pe un trend descendent a fost Banca Transilvania, care a scazut ieri cu 0,7 la suta pana la o valoare de 1,48 lei noi pe actiune. Si a doua jumatate a sedintei a fost dominata tot de transferurile cu actiuni RRC, care au ajuns la 0,0975 RON. Interesul investitorilor a fost indreptat ieri si catre actiunile BRD. Segmentul Societatilor de Investitii Financiare a raportat scaderi in a doua parte a sedintei bursiere. Deprecierea cotatiei a fost de peste 1% pentru toate cele cinci SIF-uri. Cele mai cautate titluri pe piata au fost SIF 2 Moldova si SIF 5 Oltenia.

Cea mai mare crestere a inregistrat-o compania Mefin, care a raportat o imbunatatire a cotatiei cu 12,77 de lei noi.
Cea mai mare depreciere de cotatie a fost raportata pentru Aerostar, care a inchis sedinta de tranzactionare in scadere cu 6,21 la suta fata de ziua de marti, cotatia coborand la 5,15 RON.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri