Euro a scazut astazi la minimul ultimilor 10 ani fata de yen si la cel mai redus nivel din ultimele 12 luni in raport cu dolarul, investitorii asteptand cu nervozitate licitatia de obligatiuni pe termen lung programata de guvernul italian, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Euro s-a depreciat cu 0,1%, la 1,2922 dolari, dupa ce a atins pe pietele asiatice un minim de 1,2887 dolari, cel ami redus din 10 ianuarie, cand moneda unica a inregistrat cel mai scazut curs din acest an, de 1,286 dolari.

Moneda euro a atins totodata minimul ultimilor 10 ani fata de moneda japoneza, coborand la 100,33 yeni, din cauza vanzarilor de valuta derulate de investitorii retail japonezi si de exportatori.

Volatilitatea este accentuata de volumul redus de tranzactionare caracteristic sfarsitului de an.

Guvernul italian vrea sa imprumute joi 8,5 miliarde euro prin emisiunea de obligatiuni cu maturitatea la trei, sapte si zece ani, investitorii asteptand semnale privind evolutia costurilor de finantare pe termen lung suportate de stat.

Dobanzile pe termen scurt platite de Italia si celelalte state de la "periferia" zonei euro au scazut puternic in ultimele zile datorita schemei de finantare pe trei ani derulata in premiera de Banca Centrala Europeana pentru a injecta in piata lichiditate ieftina.

Analistii anticipeaza ca moneda euro va continua sa se deprecieze, din cauza crizei datoriilor de stat care persista in Europa.

Afla evolutia cursului de schimb leu-euro de astazi.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri